Elektrik Direğindeki Telefon Kablosu

per-unit

Üye
Katılım
9 Ara 2014
Mesajlar
76
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,
Telekom ekipleri telefon kablosunu elektrik direğine bağladı. Tedaş ekipleri elektrik direğinde telefon kablosu olmaz diye kabloyu söküp attı kendileri telefon için direk koysunlar ediler. Burada kim haklı elektrik direğine telefon kablosu bağlayan tekom mu yoksa tedeş ekibimi? Elektrik direğinde bir kaçak olursa bu kaçak telefon hattından ilerleyerek elektrik çarpabilir dibi geliyor bana. Elektrik direği telekom hattıyla paylaşılamaz diye bir kanun, yönetmelik veya bir madde bulamadım bu konuda ilgili maddeyi bilen varsa paylaşabilir misiniz?
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhabalar açıkca mantıklı olan elektrik direğinde sadece yüksek gerilim bağlanmasıdır. Onun haricinde zaten diğer bağlantılara parazit yapabilir her ne kadar kablolar yalıtımlı olsada. Esinden telefon direkleri de ayrıydı ama artık buvatları apartmanlara montajlıyorlar. Eğer buvatınız apartmanda size gelen kabloyu direkten geçirmişlerse o hattı bağlayanın sorumluluğunda. Size bağlantıyı sorunsuz yapması gerekir. Ama o kabloyu söken Kişi de biraz sorunluymuş sanırım. Eski oturduğum evde telefon kablosu direğe dolanıp verilmişti taş kısmına o şekilde 6-7 sene kullandım kimse birşey demedi sorun olmadı. Taşınınca naklettim hattımı. Bence telekomu arayınız durumu söyleyin yeniden daha iyi bir şekilde montajlasınlar.
 
Elektrik direğinde telefon hattı bağlanmasını yasaklayan bir yönetmeli, kanun vb.. var mı?
 
Elektrik direğinde telefon hattı bağlanmasını yasaklayan bir yönetmeli, kanun vb.. var mı?
Merhaba
Kanun kısmı ayrı bir durum
Her hizmetin ( firnanin ) ayrı direği niye var
Diğer bilgilendirme
Telekom kablosu yerlerde kopuyor kopuk kabloyu alıyorlar elektikte kullanıyorlar bir durum olsa direk suçlusunuz telefon telekom kablosunu başka amaçla kullanılmaz
Gerçeklere girersek çoğu işimiz yanlış
Siz söyle düşünün benim sagligimi malimi düşünen bir çıkmış teşekkür edin bence
Telekom'a bildirin yapsınlar durumu anlattin yapmazlarsa ileri mercilere bildir
Sağlıcakla kalın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst