Elektrik Carpiyor

Eger binadaki su borulari metalse ve binadaki evlerden birisinde su borusu toprak hatti olarak kullanildiysa, ya da banyoda elektrikli sofben var fakat topraksizsa bahsettiginiz durum olabilir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaslar sorunu ve cozumu buldum. Elektrikci cagirdim 2 ve 3 katta topraklama vardi bir topraklama da zemin kqt icin caktirdim. Ancak baktimki hala isik yaniyor.

Tam kafayi yemek uzereyken arkadasin dedigi statik enerji aklima takilip duruyordu. Mutfaktaki halinin ustunde kontrol kalemi ile dokundugumda isik yaniyor haliyi kaldirip karoda dokunursam yanmiyordu.

Defalarca denedim ayni sonucu aldim hatta cam masanin metal ayaklarina, fise takili olmayan kettle da hatta bulasiklikta duran caydanlik kapaginda bile isik yan son yapiyor.

Bunun uzerine metal bir yuzuk ve bir kolya taktim, o vunden beri carpilma olmuyor, hatta statik enerji bilekligi sip verdim :)

Bence bu konu cok onemli, elektrikcinin bike tam fark edemedigi konu yerdeki hali. Bu halinin disinda birde diger odadaki hali ayni sekilde oluyor.

Sorun elektrik yada topraklama yada sifirlama degil tamamen statik.

Herkese saygilar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst