Sakın vazgeçme, ileride başını taşlara vurursun.
@paskomya üstadın da söylediği gibi, mesleğine ek olarak işletme eğitimi almak sana çok şey katacaktır.
Benim birçok arkadaşım Elektrik Mühendisliği’nden sonra İşletme yüksek lisansı yaptılar. Yeğenim Kimya Mühendisi, şu anda yine İşletme yüksek lisansı yapıyor.
“Benim bu konuyla işim olmaz” diye düşünme. Eğer böyle bir fikrin varsa yaz, birlikte tartışalım.
"Ticaret" gerçekten zor iştir. Bir sürü zorlukla karşılaşabilir ve ticaretten vazgeçmek durumunda kalabilirsin o zaman elinde kalan tek şey eğitimindir.
Hayatta iki yıl aslında çok uzun bir süre değil; ama okumamaktan doğacak kaybın telafisi neredeyse imkânsızdır.
Böyle bir eğitim vizyonunu ciddi şekilde değiştirecek. Hatta bunu sıradan bir sohbet ortamında bile fark edeceksin.
Üstelik teknik bilgi ile işletme bakış açısı birleştiğinde çok farklı kapılar açılıyor.
Yönetici pozisyonlarına çıkmak isteyenlerde bu fark hemen hissediliyor.
Bugün gereksiz gibi görünse bile, 5–10 yıl sonra iş hayatında karar verme süreçlerinde büyük faydasını görüyorsun.
Mesela üretimden gelen biri işletme bilgisi sayesinde sadece teknik kısmı değil; maliyet, verimlilik ve müşteri boyutunu da görebiliyor.
Bu da şirketlerde en çok aranan özelliklerden biri oluyor.
Sonuçta iki yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor, ama kazandırdıkları ömür boyu seninle kalıyor.