El freze seçimim

@CüneytErgül elimden ne gelirse :)

Dewalt ömürlük alet, uzun çalışmalarda soğutması iyi, metal gövdeli ve bu tip traşlama işleri için endüstri standardı neredeyse.

B&Decker 12.7 ye uygun kesici takımlara ulaşabilmek ne derece kolay sizin için?

1/2 inch ölçüsüne denk geliyor tutucu takım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
12.7 bulmak sikinti olabilir bilmiyorum,kocaeli izmit sanayi bolgesinde oturuyoruz belkide bulabiliriz kolayca ama bulamassak bile sitelerden yurtdisindan temin edebiliriz(abim gemi kaptani onlada toptanda getirtirebilirim).12.7 ile 8 lik arasinda cok aman aman bi fark yoksa bilindik tercih edilir markalar secmek tabi mantiklidir ama ayrica 1600W olmasi ile de kafama takildi,kimiside makita nin rulmanlari diger markaninkilere gore daha iyi felan diyince ,bilmedimiz konular oldugu icin sorayim demistim.1600w olmasi bize ne arti saglar yada saglamaz bilemedik tabi.Onerinize gore Dewalt in d26203 modelini aliriz alirsak,ilerde bi router yaparsakta bi mount yapip yada satin alip icine yerlestiririz artik.
 
Pens ölçüsü ne kadar büyükse, o oranda büyük ağızlı kesici uç kullanabilirsin veya seçeneğin daha çok olur.

Watt olarak yüksek olması daha kuvvetli bir motor olduğunun göstergesi değil işin aslı, harcadığı elektrik 1600w ama bunun işe yarar kısmı nedir. Örnek: Makita 900 watt çekiyor ama 680 watt çıkış gücü veriyor o kısım yanıltıcı olabilmekte malesef.

@CüneytErgül siz bilirsiniz, yukarıda yazdıklarımın dışına çıkabilecek sözüm ne yazık ki yok.
 
Merhabalar öncelikle kolay gelsin herkese bende ahşapla ilgilenmek bahçe sandalyeleri, ufak tefek dolaplar yapmak istiyorum ama öncelikle malzeme tamamlamak istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? El freze , gönye testere , tezgah testere , daire testere , gibi ana malzemelerden hangilerini edinmem benim işimi daha çok görür ve kolaylaştırır? matkapla sürekli vida atmaktan ziyade, kanal açıp iç içe geçirme olarak yapmak istiyorum çoğu işi (görseli nitekim daha güzel oluyor:))... Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim maalesefki çevremde bu konu ile ilgili pek fazla danışabileceğim insan yok... Bütçe konusunda da olmazsa olmazların bunlar dedikten sonra bi fiyat çıkarabilirim ona göre tekrar yardımlarınıza danışacağım şimdiden teşekkürler elinize emeğinize sağlık:rolleyes::)
 
Merhaba arkadaşlar makita rt0700cx2j model freze edindim fakat uç konusunda hangisi kalitelidir hangisini tavsiye edersiniz
 
Amazon dan aldım hocam 200 euroya denk geldi. Fakat bu sitede bana mı denk geliyor yardım istediğim konularda hiç yardımcı olan olmuyor..

Hayırlı olsun .Güle güle kullanın.

Lakin sorduğunuz sorular "marangozluk" ile ilgili daha ziyade.Burada bu konuda profesyonel üyeden daha ziyade amatör seviyede arkadaş olur forum içeriği itibarı ile.

Size bu konuda şunu yapın demek için tecrübeli ve baya bir şeyi görmüş olmak lazım taktir edersiniz.Mesela sorduğunuz uç meselesinde ben bu uçları kullandığım halde size alıp kullanın diyemedim.Zira benimki iş görsün seviyesi ve bilgim görgümde bu konuda o kadar.

Naçizane önerim ağaç işleri ve marangozluk ile ilgili forumlara bakmanız.
 
Hayırlı olsun .Güle güle kullanın.

Lakin sorduğunuz sorular "marangozluk" ile ilgili daha ziyade.Burada bu konuda profesyonel üyeden daha ziyade amatör seviyede arkadaş olur forum içeriği itibarı ile.

Size bu konuda şunu yapın demek için tecrübeli ve baya bir şeyi görmüş olmak lazım taktir edersiniz.Mesela sorduğunuz uç meselesinde ben bu uçları kullandığım halde size alıp kullanın diyemedim.Zira benimki iş görsün seviyesi ve bilgim görgümde bu konuda o kadar.

Naçizane önerim ağaç işleri ve marangozluk ile ilgili forumlara bakmanız.
İlginize teşekkür ederim hocam hayırlı günler dilerim
 
Bir arkadaşımız için el freze veya taşlama gibi birşey alıcaz.Kendime burdan gelen önerilerle makita rt0700c almıştım gayette memnunum ama ben hassas işçilikte bana gayet iyi gelmişti.

Şimdi arkadaşımız dalma derinliği fazla olsun diyor.Kaba işçilikle,sert ahşapta 70cm uzunluğunda ,genişliği 30 bazı kısımlarda 3-4cm genişliğinde ve 6cm derinliğinde cep, oluk felan açacak ,bu işlemi de elindeki aletle hızlıca bitirmek istiyor.Anlaşıldığı gibi genişliği stabil değil çok dar kısımlar olduğu için el freze kullanacak.

Ben memnun olduğum için kendi kullandığım Makita yı önerecektim fakat ihtiyaçlar farklı.Kendiside devirli tercih ediyor ve silindirik gövde bakıyor.Öncelikli hedefini bahsettiğim gibi kısa sürede kaba işlerini halletmek istesede alacağı aleti tabi farklı işlerindede kullanmak istiyor.

Bizim baktığımız istediğimiz taşlama veya el frezeler den şöyle bahsedeyim;

1.Dewalt'ın D26200 ve şu serileri d26203 d26204k var.Tek farkları bunlar da aksesuar fazlalığı var sanırım.
2.Makita RT0700C
3.Bosh gmf 1600 Ce
4.Bosh gmf 1400 Ce
5.Black&Dacker KW1600EKA -Blezik ölçüsü 12mm - Bu alet çok hoşumuza gitti bilseydim bende bundan alabilirdim
6.Aeg MF 1400 KE

Özellikle Black&Dacker KW1600EKA hakkında ne düşünüyorsunuz hem fiyatı diğerlerine göre çokta cazip
Merhaba tanıdığım işinde usta olan bir tornacı ustası var size mutlaka yardımcı olacaktır iletişim bilgileri aşağıda paylaşıyorum ,

Web Sayfası;http://erdemtorna.com

Adres; Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi (Maslak Oto Sanayi)
2. Kısım 23 Sokak No:800 Sarıyer-İstanbul

Telefon; 0212 286 21 21
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst