eksi(-) soğutmayı artı(+) soğutma nasıl yapabiliriz

Servishane

Üye
Katılım
1 Ocak 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Ustalarım kolay gelsin.

Bir adet indesit marka deepfreeze (derin dondurucu)muz var ve müşterimizi bunu sebze meyve ve su tarzı şeyler koymak için artı soğutmaya çevirmemizi istedi.

Daha önceden bu işlemi yapmadık ve sadece artı termostatla işin ne kadar çözülebileceğini ve ne kadar sağlıklı olacağını tam bilmiyorum. Ve termostat ucu eski termostatla aynı yere mi takılmalı bilmiyorum.

Deneme yanılma yöntemine geçmeden önce daha önce böyle bir uygulama yapmış arkadaşımız varmı öğrenmek istedim.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
derin dondurucu olarak dizayn edilen bir dolabı artı sıcaklıkta çalıştırmak için termostatı değiştirirseniz evaporatöre giren likit kısa sürede evaporatörün ilk satırlarında artı sıcaklıkta kalacak dönüş gazı daha sıcak dönecek.

Kompresör için uzun vadede iyi olmaz.

Olması gereken evaporasyon basıncı artı sıcaklığa çıkarılmalıdır. Bunu ayarlayan genleşme valfi yani kılcal boru mesafesi yeniden ayarlanmalıdır.

Termostat değişimi ile verim alabileceğinizi tam düşünmüyorum. Çalıştırılabilir ancak mantıklı değil.
 
Dijital termostatla yapabilirsiniz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
S.A.
Serkan ın dediği gibi - cihazların çok sık durup kalkması çok hoş olmaz. Exp. valf yada kılcarında dikkatli ayarlanması lazım. Erken buharlaşma ile emişe gaz soğuk dönmez bu da zamanla kompresörde sorunlar çıkarabilir. Dijital zaten kullanacaksınız ama mekanikte de revizyon yapmanız gerekebilir.
 
Premier markanın yetkili servisine gidebilirseniz PCF-3013 sandik tipi derin dondurucunun termostatını kendi uygulamınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz,bu termostadın kontrol ettiği ısı aralığı +2,4,6"C--28"C.Koly gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst