ECA Protesus Islık Sesi

mehtun

Üye
Katılım
2 May 2011
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
46
Eca proteus marka kombim sıcak suyu açtığım anda kombi kapalı olsa bile yine kombiden ıslık sesi geliyor. Soğuk su giriş vanasını yarıya kadar kısdığım zaman ses kayboluyor. Sizce neyden kaynaklı olabilir. Sesi kaydettim bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
 
Şu an çok gürültülü bir yerdeyim sesi dinlemedim ancak sorun şu diye tahmin ediyorum. Kombilerde sıcak su hattı ile ısımna devresi hattını ayıran bir 3 yollu vana var. siz kullanım suyunu açtığınızda bir prezostat ile bu vana konum değiştirir. Sizin sorununuz bu vanada olduğunu düşünüyorum. Ya tam konum değiştirmiyor yarıda kaldığı için geçen su ses yapıyor yada takılı kalıyor gibi.
 
Verdiğiniz cevap için teşekkürler. Peki bu parçanın tamiri oluyor mu yoksa direk servis mi çağırmalıyım.
 
Gazli kombilerle cok ugrasmadim. Elbetteki sokulup bakilabilir. Mekanik anlamda sikinti varmi incelenwbilir. Acip acmamak size kalmis. Oncelikle bahsettigim parcayi calisirken inceleyin sicak su kullanimdan isimma moduna gecirip durumu degerlendirin bence
 
petekleri açıp ısıtma moduna geçirdiğim zaman ses yok. sadece sıcak su açıldığında oluyor.
 
Dediğim gibi iki konum arasında çalışan sadece 3 yollu vanadır. Başka bir şey değişmiyor. 3 yollu vananın kontrol edilmesinde fayda var.

Şuna benzer bir parça.

%C3%9C%C3%87%20YOLLU%20VANA.jpg
 
Bildiğim kadarıyla Serkanın dediği parçadaki contalar sebepmiş, parçanın fiyatını bilmiyorum, önceden benzer tamirat deneyimin varsa açıp müdahale et aksi halde yenisi şart.
 
bugün servisi çağırdım. tribünden kaynaklı olduğunu söyledi. Tribündeki oring diye bir parçadan bahsetti. yenisinin 120 tl olduğunu fakat aciliyetinin olmadığını söyledi. Yalnız daha büyük bir sorunla karşılaştık. Videoda da gözüktüğü gibi yaptırdığımız dolaptan kaynaklı kombinin sağ tarafına elin girmediğini o yüzden sağ kapağın açılamayacağını bunda dolayıda yıllık bakımın ve parça değişiminin yapılamayacağını belirti. Şimdi kara kara ne yapacağımı düşünüyorum çünkü dolap mutfağın bir tarafını tamamen kaplıyor neredeyse. Bu konuda bilginize ve önerilerinize ihtiyacım var.
 
Tribün veya türbin adında kombide parça yok! Bizde Vailan var yine benzer durumda bir tarafta duvar diğer tarafta dolap, ama tasarım nedeniyle ön yüzden dışı alınıp servis yapılabilir durumda.
 
biraz geç oldu cevap ama. değişen parçanın tam adı eca akış türbini. servis 70 tl aldı parça için.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst