Easyview paneldeki kırmızı lamba yanıyor ?

Ege_Beyi

Üye
Katılım
23 Eki 2008
Mesajlar
32
Puanları
0
Yaş
39
Sevgili arkadaşlar Fatek PLC ile Easyview MT506 Paneli haberleştirdim.Paneldeki kırmızı com lambası devamlı yanıyor.(sanırım haberleşiyor ki ekranda alarm yok).Ekrandaki butona bastığımda PLC nin içindeki kontağın çektiğini görüyorum.aMA PLC responce error alarmı çıkıyor ekranda.Sebebi ne olabilir?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba.1-2 noktaya dıkkat etmenı onerırım.
Oncelıkle kablo baglantını kontrol et derim.
"PLC responce" hatası haberleşme yapılamadıgı zaman verir.Easy view 9600 baundda haberleşme yapar.PLC nın de haberleşmesini buna gore ayarlamalısın.Gecenlerde bende 1-2 gun ugrastım aynı soruna.
Easy view programının "edıt" system parametrelerınden PLC tıpını seçmelisin.Bunları tekrar bi kontrol et derim.Kolay gelsin.
 
wasyview programı kullanım kılavız olan arkdasımız paylasırsa memnun kalırım.
 
Easy builder 500 (EB500) programının türkçe kullanım kılavuzu defalarca kez yayınlanmıştır bu forumda..
googledan dahi aratsanız çıkıyor.
Kırmızı ışık yanması haberleşme olduğu anlamına geliyor. Buna rağmen haberleşme hatası veriyorsa system settings deki haerleşme ayarlarını kontrol edin. Ancak büyük ihtimal ile haberleşme portunda arıza var gibi görünüyor. eğer imkanınız varsa başka bir protokolden haberleşme yaptırın PLC ile (RS232 veya RS485 destekler)
Veya başka bir HMI takın aynı sorun oluyor mu kontrol edin ..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst