E-plan plc ve sürücülü örnek devre

merveplc

Üye
Katılım
6 Haz 2020
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
32
Merhabalar,

E-plan öğrenmeye yeni başladım. Motor kumanda, plc ve sürücü bağlantıları içeren devre örneklerine ihtiyacım var. PDF formatı da olur. Nereden bulabilirim yardımcı olur musunuz ?
 
uloz.to sitesine girip .zw1 formatında projeler bulup indirebilir, daha sonra eplan içerisinden yinele kısmından geri yükleyip projeleri inceleyebilirsin.

https://ulozto.net/hledej?q=.zw1

fakat projelerin IEC standartında olup olmadığına dikkat et.
 
Bu soft starter, cihazlarının bazılarında, maliyeti düsürmek amacı ile 2 faz uzerinden kontrol yapılıyor, fazın biri düzden motora verilmesi düsünülmüş, cihazın yapısı böyle , motorda enerji oluyor, akım gecmiyor, motora zararı olmaz, İşin tehlikeli tarafı arıza durumunda elektrikci enerji kesik sanıp çarpılabilir, devreye bakarsak yumusak yolvericiden önce kontaktör var, Diger mesele arkadaslar tamirhanede tavan vincinin kablosunu koparmışlar , gittim baktım vinçte yukarı- asagı, ileri-geri kontaktorleri yok, Maliyetten tasarruf için kontaktorsüz vinc yapmıslar, burada da fazın biri düzden motora gidiyor, butonlarla fazların yonu değistiriliyor, devre çizdim ektedir, yakında halatsız kancasız vincide bekliyorum,,
 

Ekli dosyalar

  • KONTAKTORSÜZ VİNÇ DEVRESİ.pdf
    85.1 KB · Görüntüleme: 50

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst