DOP panelden ve delta plc den bilgisayara data aktarımı

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar , DOP hmi dan ve delta plc den data alanlarındaki verileri pc ye nasıl aktarabilir , bu data alanlarını pc den nasıl okuruz ve bunları kayıt altına alabiliriz?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba,

PLC data alanları WPLSoft PLC programı tarafından okunanabilir ve kaydedilebilir.
(Options>Edit register Memory>Import veya Export özelliği gibi)

Diğer bir yol ise PC tabanlı programlama dilleri ile (Visual Basic, C, C++, Java, Delphi v.b) ile hazırladığınız bir program tarafından dataların okunup bir dosyaya kaydedilmesi olabilir.

Bahsettiğim durumlardan farklı bir amaç için kullanacaksanız yada farklı bir uygulama yapmak istiyorsanız detaylarını açıklarsanız o konuda da yardımcı olabilirim.

İyi çalışmalar,
 
wplsoft harici bir program olsun istiyorum. Visual Basic, C, C++, Java, Delphi bu yazılımlarla bir program oluşturduk diyelim plc veya paneli nasıl haberleştireceğiz? Deltada bu işlemler için paket yazılım varmı? Örneğin , Panasonic lerde pcway ve hatırlayamadığım bir program daha vardı bunları kullanarak pc den veri izlemesi yapılabiliyordu. Visual Basic, C, C++, Java, Delphi gibi yazılımlarlada uğraşmak zorunda kalınmıyordu.
 
Bu işlemi en basit şekilde bir Scada paketi ile yapabilirsin. Yazılım dilleri de bir seçenek ama işin biraz daha zor. Kullandığın bir scada paketi varsa modbus sürücüsünü kullanıp delta PLC ile rahatlıkla haberleşebilirsin. DOP ile haberleşmene gerek yok. Zaten DOP' taki değerler PLC den geliyor ve dahası DOP ta bu özelliğin olduğunu sanmam. Scada paketlerinde bulunan hazır özellikler ile de bu verileri kayıt altına alabilirsin.

Örneğin bu formda bulunan şu bağlantıdaki program işini görebilir.

https://www.kontrolkalemi.com/forum...ta-recorder-veri-izleme-toplama-programi.html
 
Son düzenleme:
ceyhanII arkadaşım , programı kurup bir deneyim. Data Recorder yeni versiyonu excellde anlık veri takibine izin veriyormuş. İşime yarayabilir. Teşekkür ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,739
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst