Dokunmatik LCD ekran projesi

muratttttt

Üye
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhabalar,

İşim gereği normalde gömülü olan bir sistemi gömülü + dokunmatik bir sisteme dönüştürmem gerekti. Bu yüzden programlanabilir dokunmatik ekranları araştırıyorum. Yaklaşık 7 inc lik olarak çeşitli ekranlar buldum. Asıl benim sormak istediğim dokunmatik ekranın arayüzünü nasıl tasarlayacağım ve hali hazırda mevcut olan sistemim ile (mikroişlemcim ile) nasıl haberleştireceğim. Dokunmatik ekrandan gelen komutları mikroişlmecim nasıl anlayıp gerekenleri yapacak ve sonuçları tekrar ekrana gönderecek. Araştırmalarımda Linux üzerinde Raspberrry Pi veya Arduino gibi sistemler ile bu ekran panellerine bağlanabiliyormuş. Benim işlemcim Arduino ya da Raspberry Pi değil.

Cihaz hassas bir alet bu yüzden yapılan kontrollerinde hassas olması gerekiyor.

Yardım ederseniz müteşekkir olurum?
 
Teiekkürler cevaplarınız için. Ekranı temin noktasında pek problemimiz yok. Bizim daha çok odakladığımız nokta bu ekranın nasıl sürüleceği. Bu ekranı Raspberry 3 ya da Arm tabanlı stm microcontroller ile süreceğiz. Bu aşamada bu ikisinden hangisini önerirsiniz ya da önereceğiniz başka bir yöntem var mı ?Sonuçta bu cihaz medikal bir cihaz olucak ve stabil çalışmasını istiyoruz.
 
kararlı çalışmasını istiyorsan stm yi seçebilirsin. raspberryde diskten kaynaklanan sorunlar ve işletim sisteminden kaynaklanan donmalar olabilir. sbc istiyorsan dahili hafızalıları tavsiye ederim.
https://www.direnc.net/beaglebone-black-rev-c-yeni-versiyon
bunun gibi.
STM F4 ü sistem çalışması için Raspberrry ise sadece ekran koşması aşamasında yapcaz. Yani Raspberry'in sistemi yürütme anlamında bir yükü olmayacak.
Fakat STM den ekran koşmanın olayını düüşünürsek bayağı zor görülüyor.
 
Daha önce bir projede uğraşmış kimse varsa destek olabilir mi? Dokunmatik ekranı sürmek için nasıl bir sistem kullansak daha sağlıklı olur?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst