Dokunmatik ekran nasıl çalışır

Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
167
Puanları
1
Arkadaşla konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım.Benim sorum şu çalıştığım işyerinde Pro-Face marka dokunmatik panel buldum.Bunun çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım.24v Dc beslemeli.Enerji verdim ekranın yarısı koyu renk yarısı açık renk çıkyo yani demek istediğim şu Ekrandan herhangi bir program olmadığında logo gibi bişey veya bi yazı çıkması gerekiyormu.Yardım edebilirmisiniz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Normalde Siemens'in Touchpanellerinde Windows CE yazılımı olur. Windows CE Boot ettikten sonra ilgili Script çalıştırılarak grafiksel arayüz sağlanır. Bahsettiğiniz markayı hiç görmedim. Kullanma kılavuzlarını internetten bulup okuyabilirsiniz. Arızalı olması muhtemel.
 
pro face yalnış hatırlamıyosam mavi ekran ile açılıyor ve içinde program yoksa baglantı için bekliyo olabilir.
bizde pro face var ama hepsi hazır geldi ve yazılım ve bağlantı kablosu da yok bizde.
normal şartlarda LCD ekranın sadece yarısı çalışmaz ekran da darbe çatlav vs. varmı acaba?
 
Ekranda darbe ve herhangi birşey yok.örneğin yukarıdan aşğıya 10 kare varsa 5 i koyu renk diğer 5 i açık renk sanki tam ortalanmış gibi.
 
Panellerin bazılarında plc ye bağlı olmadan üzerinde yüklü olan programı gösteriyor hatta sayfa değişikliklerini bile yaptırıyor,bazı paneller ise direk bağlantı hatası alarmını veriyor bazılarında ise boş bir ekran çıkabiliyor.En garantili yol ise ekranın bağlantı kablosu ve programını temin edip ekrana bağlanarak program olup olmadığını kontrol etmektir.
 
Bağlantı kablosunun nasıl olduğunu bilmiyorum.Kendi sitesine baktım ama bulamadım.
Pro-Face
Model:GP37W2-BG41-24V
 
Bunu buldum umarım işine yarar.HMI ayakları yazılı orda PC lpt ayaklarıyla karşılaştırırsan sanırım kablosunu kendin yapabilirsin. Sadece VCC uçlarında hata yapmaman donanıma zarar vermeni engeller. Kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • GP37W2-MM01-ENGg.rar
    566.1 KB · Görüntüleme: 80
Arkadaşım yardımın için teşekkür ederim bir sorum olacak.83. sayfadaki bağlantı şeklinimi kastettin.Acaba açıklaybilirmisin biraz rs232 pin uçları köprülü ve diğer rs422 de gene aynı köprülü bu biraz kafamı karıştırdı yardımcı olabilirsen sevinirim.
 
biz bu panelleri kendi çabamızla pic le yazılımsal olarak kontrol edebilirmiyiz?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,823
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst