Dikiş-Nakış makinesi arızası

rcan

Üye
Katılım
12 Eki 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
öncelikle herkese merhabalar.Nette aradığım bir konuda gördümki sorunlara en güncel yardımlar bu forumda.benimde bir sorunum var ve umarım bana ustalar yardım ederler...

bundan bir süre önce evime nakış ve süslü dikiş yapabilen bir makine aldım.(yanında regülatör veriyorlar)fiyatıda baya yüksek bir rakam.Eşim bu makine ile 1 ay gibi bir süre nakış yaptıktan sonra süslü dikişine geçtiğinde makine arıza yaptı. makinenin elektriğe bağlantısı --------elektrik-regülatör-makine. şeklinde......garantili olduğu için servise gönderdim.tamir edilip geldi. yaklaşık 15 gün sonra kadar yine nakış kullanılıp tekrar süslü dikişe geçildiğinde yine arıza yaptı,yine servise gitti bu defa servisten not ile birlikte geldi.servisten gelen notta teknisyen tarafından yazılmış ''evinizin elektrik tesisatını kontrol ettirin ölçüm yaptırın makinenizde trafo kartını yakmış buda ancak tesisatınızda problem olmasından kaynaklanmaktadır '' denilmekte.bunun üzerine eve elektrikçi getirdip sadece bahis konusu olan makine için elektrik saatinden ayrı bir hat sigorta ile çektirdim voltaj kontrollerini yaptırdım sorun çıkmadı kaldıki evde bulunan diğer elektirikli ev aletlerim beyaz eşyalarım.bu güne kadar kesinlikle arıza yapmadı...ve tekrar makineyi süslü dikişte çalıştırmaya başladık.yaklaşık 1 saat çalıştıktan sonra yine aynıı arızayı yaptı. 3. kez aynı arıza kısaca. en son arıza yaptığında regülatöre sigortasını değiştirip makineyi açtığımda evin tüm sigortalarını attırmakta.ve bu sorun nakış işlerken yok sadece ve sadece süslü dikişe geçildiğinde oluyor....

kaldıki bu makinenin çok hassas olduğunu varsayarak ben evimde elektrik tesisatı ile ilgili ne gibi birşeyler yapabilirim. fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim saygılar iyi çalışmalar.
 
Regülatör:
Elektriğin ,kullanılacak sisteme gerilimi düzgün vermesini sağlayan alet.
Adaptör ya da güç kaynağı:
Şebeke geriliminden başka bir gerilimle çalışan cihazlar için,elektriği düşüren alet.

Elinizdeki şey regülatörse,zaten amacı şebeke düzensizliklerinde makinanızı korumaktır.Şebeke yüksek ya da alçak gerilim olursa,belli toleranslarda gerilimi regüle ederek makinanızı korur.

Bahsedilen cihaz adaptör ya da güç kaynağı ise;
1-makina süslü nakış işlerken fazla güç harcıyor ve adaptördeki bir tasarım/işçilik hatasından dolayı yanıyor.
2-makinanızın süslü nakış işleyen aksamı,düz nakıştan farklıysa,başka bir motor v.s. devreye giriyorsa ,o motor vs arızalı olduğundan dolayı adaptörü yakıyor.
3-süslü nakışlarda,mekanik bir sıkışma oluyor ve motoru,dolayısıyla adaptörü yakıyor.

Ortada bir kullanıcı hatası yoksa,servis her halukarda bunları karşılamalı,çözümü bulmalıdır.
Fakat gerilim düşüyor ve süslü nakış işleme işinde de fazla akım çekiliyorsa,sorun şebekeden dense de,aslında adaptörde böyle bir koruma olmaması da bence yanlış.

önerim şudur ki,makina arızalndı çalışmıyor diyerek,servisi çağırın.Ama demeyin ki adaptör yandı,sandece daha önce adaptörün arızalanmış olduğunu belirtirsiniz.Kendileri görsünler.Yeni adaptör ile geldiklerinde bağlayın ve deneme yapsınlar.Deneme yaparken de,bir yandan gerilimi ölçsünler ve suç gerilimde mi makinada mı belli olsun.
Ayrıyetten,tüketici hakları ile ilgili forumlara da bir göz atmanızı öneririm.Böyle durumlarda yanılmıyorsam , 3. arızadan sonra tamir etmek değil,yeni ürün vermek yoluna gidilmeli.Belki de iade olanağınız bile vardır(bilmiyorum ama belki...)
 
mustafa ustam ilgine teşekkürler.bana makine ile birlikte verilen alet regülatör.hatta 4 AMPERLİK SİGORTASI VAR.İşin ilginç yanı dediğim gibi nakış işlerken sorun olmuyor.sadece süslü dikiş yaparken arıza yapıyor.süslü dikiş yaparken farklı motor devreye girse ve aşırı akım çekse önce regülatördeki sigortayı attırması gerekmizmi??? bunda önce makine arıza yapıyor(çalışması duruyor)sonra regülatörün sigortası atıyor.hatta bu durumda elimde yedek olarak bulunan regülatörün sigortasını değiştirtim.sonra önce regületörü açtım ve voltaj 220 de durduktan sonra makineyi açtığımda hem evin hemde regülatörün sgortası attı
 
selam;
O zaman regülatör ne işe yarıyor ki?Bence makinayı değiştirmek zorundalar.Demek ki tamir yeterli olmuyor.
Bir de ben regülatör arızalanıyor sanıyordum.Makinanın arızalandığını,yazınızı daha dikkatli okuduğumda farkettim.
Kesinlikle BAZI servislerin ilk yaptığı işlerden birisi şebekeye ya da topraklamaya çamur atmaktır.Ben bi halt beceremiyorum,paraya kuvvet bu markanın servisini aldım falan demelerini bekliyorsanız beklemeyin.
 
slm biz evimize çamaşır makinemiz çalışsın diye ikinci el reglülatör aldık şohben aldıktan sonra yanık kokusu gelmeye başladı 3 gündür evde bu şekilde sizce bu neyi gösteriyor ve ne yapmalıyız lütfen usta biri yardım etsin.şimdiden teşekkür ederim iyi günler
 
Sayın selenga12 arkadaşım !
Aldığınız regülatör kaç kva gücünde ve elektrikli termosifon kaç watt. Şayet termosifonun gücü regülatör gücünden fazla ise veya çamaşır makinası ile birlikte termosifonun gücü regülatörden fazla ya da yakın bir güçte ise regülatör yanabilir. Bunlara dikkat etmelisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst