Dijital kontrol kalemi hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sdag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
güzel insan, ben elektrikçi değilim ama biraz meraklıyım ve AC den çok korkarım. elektronikle ilgileniyorsan bir şekilde AC ile muhatap oluyorsun. ben böyle bir nane kullanıyorum. bana AC yi canlıyı gösteriyor, bana yetiyor. hani ingilizce filan konuşmuyor, kafasına göre de takılmıyor. sadece canlıyı söylüyor. başka bir yeteneği yok. bir tane led aydınlatması var ve dediğim gibi azıcık akıllı, telefon şarj kablosunda bile ötüyor ama zayıf.
Kesinlikle bnde bunu istiyorum.. Tabiki farkli yöntemler ile kontrol ediyoruz ancak bazen pratik gerekiyor. Bunun için de kararlı bır cıhsz şart. Önerinizi değerlendireceğim

Geçmiş olsun .

Temassız kontrol kalemlerinin de çalışma sistemi .
Yalıtkan üzerinden AC akım sayesinde elektrostatik bir alan yardımıyla elektrik akımını algılar.

Ne gibi işte kullanılacak ?
Açıklamalı senaryo yazmanız .

Örneğin :
Yeraltı zırhlı kabloda iş görmez .

Kontrol Kalemi Talimat Tablosu
4
Güç Anahtarı/Duyarlılık Kadranı - Üniteyi açmak - kapatmak ve duyarlılık seviyesini ayarlamak için kullanılır.
Güç anahtarını/duyarlılık kadranını biraz ileriye çevirerek üniteyi açtığınızda üniteden klik sesi gelecektir.
Ünite şimdi en yüksek duyarlılık seviyesindedir.
Kadran ileriye çevrildiğinde algılama duyarlılık seviyesi kademeli olarak düşecektir.

Duyarlılık kadranı .

Örneğin : kofre tek tek fazları kontrol etme olanağı .
Duyarlılık kadranı olmayan ürünlerde tek tek fazları kontrol etmek zor .
Tek işlevli .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....

Ekli dosyayı görüntüle 117346Ekli dosyayı görüntüle 117347
Üstad merhaba. Şöyle örnek vereyım, kumanda panosu düşünün içerisinde 20adet referans hattı var. Gerilimler 220v. Bunların içinde 220v olanı olmayanı test ederken, kabloyu soymadan algılamak istiyorum. Amaç pratik yapmak, bunın için kararlılık önemli. Eklediğinız markada bu olmuyor.. Hatta hattı kesiyorum, nötr u dahi algılıyor

Kesinlikle bnde bunu istiyorum.. Tabiki farkli yöntemler ile kontrol ediyoruz ancak bazen pratik gerekiyor. Bunun için de kararlı bır cıhsz şart. Önerinizi değerlendireceğim
güzel insan, benim amca az akıllıymış ya. tuşlarına dikkat etmemişim. en gerideki tuşuna basınca dcyi ölçüyormuş. on tuşu ile sadece ac ölçüyormuşum. bir de bildiğimiz kablo boyunca git kopukluk varsa ötmez (kopuk yerden sonra). sigorta kutusunda denediğimi hatırlıyorum. dokunduğum kabloda ötüyordu. yani buluttan nem kapmıyor. öyle çok yüksek kalite diye bakmamak lazım. işimizi görsün yeter.

Üstad merhaba. Şöyle örnek vereyım, kumanda panosu düşünün içerisinde 20adet referans hattı var. Gerilimler 220v. Bunların içinde 220v olanı olmayanı test ederken, kabloyu soymadan algılamak istiyorum. Amaç pratik yapmak, bunın için kararlılık önemli. Eklediğinız markada bu olmuyor.. Hatta hattı kesiyorum, nötr u dahi algılıyor

Tek çalışır temassız kontrol kalemim .
Foto ve linkteki temassız kontrol kalemi ( foto )

Bana göre dandik ama özel durumlar için çok iyi .
( Algılama duyarlılık seviyesi kademeli ayarı yok . )
Örneğin : Prizin faz deliğinin içine girmeden alğılama yapmıyor . ( foto )

Bu durumun iyiliği daha hassaslık sağlıyor .
Çok yakından alğılama yapıyor .
Etkenler yük ve yalıktanlık vs etkisi .

Şöyle örnek vereyım, kumanda panosu düşünün içerisinde 20 adet referans hattı var.
Gerilimler 220v.
Bunların içinde 220v olanı olmayanı test ederken, kabloyu soymadan algılamak istiyorum.

Bu örneği görsel olarak verirmisiniz ? ( foto veya video )

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

https://www.alibaba.com/product-detail/VD08-Non-Contact-Voltage-Detector-Pen_1600720663537.html

20250810_122734.webp

20250810_122711.webptkk3.webptkk4.webp

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,262
Son üye
CCMM

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler