DIAlux evo da kendi armatürümüzü yerleştirme - yardım

Semih Can

Üye
Katılım
23 May 2016
Mesajlar
9
Puanları
1
Dialux evo programında internetten katalog olarak indirdiğimiz armatürleri değil de kendi armatürümüzü yapıp koyma işlemini nasıl yapabiliriz ? Bir proje ödevi kapsamında dialuxü öğrendim fakat son noktasını yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden ilgilenenlere çok teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bilenler yardımcı olabilirse çok sevinirim baya zor durumdayım...
 
Merhaba Semih,
O dediğin işlem zor olabilir. Çünkü indirdiğin bir ies'i birlikte aç deyip not defteriyle açarsan içindeki bilgileri görebilirsiniz. Kendi armatürünü oluşturmak için bu kadar veriye ihtiyacın var. Ama kendi armatürünün lümeni ve gücü belliyse indirdiğin bir armatür ies'inin içine dediğim şekilde girerek bilgileri değiştirip kaydet deyip çıkarak projende kullanabilirsin.

Hangi bilgiyi değiştireceğini şuradan anlarsın: Örneğin 17W 1800 lümenlik bir ies indirdin. Verilerine dikkatle bakarsan sıralanmış bilgilerden ikisinde bunlar yazar. Oralara istediğin wattı ve lümeni yaz.
 
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim fakat tam olarak işin içinden çıkamadım.Dediklerinizi tamamen anladım o dosyanın içinde ki bilgileri değiştirmenin işimizi görebileceğini düşünüyorum fakat o birlikte aç deyip değiştireceğimiz dosyaya ulaşamıyorum. Biliyorsanız nereden ulaşabileceğimi söyler misiniz
 
O dediğim dosya bilgisayarın içinde olan not defteri dosyası. Ekte gönderiyorum.
 

Ekli dosyalar

  • dialüx.png
    dialüx.png
    122.1 KB · Görüntüleme: 37
Sizi de baya rahatsız ediyorum hakkınızı helal edin ama benim masaüstüm de öyle bir dosya yok onu bulamadım ben :(
 
Estağfirullah,
Öncelikle büyük aydınlatma sitelerinden bir armatür ies'i indirmelisiniz. Ies o armatürün ışıksal özelliklerini içeren, dialüx de armatür olarak konumlandıracağın şeydir.
.ies uzantılı dosyaya sağ tıkla ve not defteri ile aç de. Yani o masaüstünde gördüğün şey senin armatürün olacak, bilgisayara kurulan bişi değil.
 
Çok teşekkür ederim bir çok armatür indirdim fakat sanırım masaüstünde değiller biraz uğraşayım yapabilirim umarım
 
Rica ederim kolay gelsin, kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin yine.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,562
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst