Diafon başına gitmeden kapıyı uzaktan anahtarla açmak

Katılım
3 Kas 2012
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
35
Nedeni uzun hikaye, kapı zili çaldığında diafon başına gitmeden bulunduğum odaya bir kablo çekip, bu kablonun ucuna da liht anahtar bağlayıp uzaktan bina giriş kapısını açmak istiyorum. Aşağı kapıdan gelen farklı renklerdeki kablolalar diafon içinde 5 6 yere giriş yapıyor klemens ile. Benim liht anahtardan çektiğim 2 kabloyu bu kablolardan hangi ikisine bağlayacağımı nerden bilebilirim? Sadece bir tanesinde girdiği yerde zil yazıyor, diğerlerinde yazı yok.
 
Sağdaki ikisine bağla.
Fotoğraf eklersen yorum yapabiliriz.

Çok iyi bir yöntem olmaz ama
kapıyı açan butonun bacaklarına parelel bağlayabilirsin.
 
Sağdaki ikisine bağla.
Fotoğraf eklersen yorum yapabiliriz.

Çok iyi bir yöntem olmaz ama
kapıyı açan butonun bacaklarına parelel bağlayabilirsin.

4 renk bağlı. Bir de zil var zaten.
20200728_121850.jpg
 
Elektrikli olarak yapacaksanız açma tuşuna paralel lehimle kablo uzatmalisiniz, mekanik olarak yine düğmeye basacak bisiklet fren teli tertibatı monte etmelisiniz. Elektronik olarak role veya servo motorlu da çözüm mümkün.
 
Kapı otomatiği için diafona 2 kablo geliyor. Bu devre normalde açık. Diafondaki butona bastığımda resimde yukarda görünen metal kısım karttaki metal yere temas ediyor, devre kapanıyor ve kapı açılıyor. Ben bu iki kablonun girdiği yerden paralel 2x0.50 lik kabloyu çekeceğim ucuna da basçek butonlu bir anahtar koyacağım. Bastığımda devre kapanacak ve diafondaki mantıkla kapı açılacak. Anlamadım niye bisiklet teline falan ihtiyaç duyacağımı. Benim sorduğum hangi iki kablo kapı otomatiği butonuna gidiyor.
 
Birden fazla yöntem anlattım ve açıkladım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,037
Kullanıcılar
449,808
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst