Delta PLC Pals komutu

Onur_oz

Üye
Katılım
20 Kas 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
iyi forumlar arkadaşlar. SV2 plc ile üçadet step motor sürüyorum motorlardan birinin belli bir pozisyona doğru ilerlerken sensörü gördüğü anda motor hızının değişmesini istiyorum hangi metod yada pals komutu ile yapabilirim. Fast firması forum sayfasını kapatıp delta desteğini kestiği için buraya yazıyorum eğer bilenler yardımcı olursa çok memnun olurum
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Aşağıdaki foto yardımcı olur diye düşünüyorum
upload_2017-11-21_9-2-11.png
 
Motorların hareketi ileri geri olmalı bu komutu denemiştim tek yönlü çalışıyor başka bir önereceginiz yol varmı yada daha önce yapan bir arkadaşımız yardımcı olabilir mi ?
 
bu hız bilgisi gönderir pals olarak ..birde step sürücüde ileri - geri bit giriş leri vardır ..orayada aynı anda plc den bit çıkışı göndermeniz lazım..örn, M30 ile M31 fotoda gördüğünüz gibi yukarı aşağı devreye girdiğinde hız komutunu çalıştırmışım..
 
Çok sagolun ama bu seferde pals registeri surekli artıyor ürünü aldigim yerden de destek alamiyorum bu konuyu cozmem gerek. Delta konusunda destek alabilecegim bir yer onerirmisiniz?
 
Benim kullandığım step motor sürücü ve delta plc bağlantısı aşağıdadır...plc yazılımıda ekteki dosyadadır...

upload_2017-11-21_19-24-52.png


upload_2017-11-21_19-25-43.png
 

Ekli dosyalar

  • step.rar
    12.4 KB · Görüntüleme: 89
Pals ile sürüyorsanız eğer DDRVI ve DDRVA komutlarını denediniz mi hem rampalı komuıtlardır hemde hız ve yön ayarı yapabilirsiniz bu komutlarla. Tek yapmanız gerekn şey hız veya yön değiştirmek istediğinizde şartlar oluştuğunda hız veya yön yerine yini bir değeri MOV komutuyla taşımak başka birşeye gerek duymazsınız.
rampa ayarı normalde 200ms. dir ama isterseniz registerlerinden değiştirebilirsiniz.

Delta plc PALS komutları.pdf
 

Ekli dosyalar

  • Delta plc PALS komutları.pdf
    61 KB · Görüntüleme: 135

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst