Delta DOPB 7s200 haberleşme sorunu

gezgin1500

Üye
Katılım
22 Ağu 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

Delta DOPB 7s200 bir ekrana program yüklemem lazım. usb kabloyu denedim scrEdit hata verdi olmadı, usb flash disk denedim, dopb "File read Error" verdi olmadı, 9 pinli rs232 konnektörlü seri kablo ile denedim scrEdit "HMI terminated communication" gibi bir hata verdi. En son çare olarak 1 GBlik bir flash disk sipariş ettim onunla da deneyeceğim. 4GBlik flash disk kullanmıştım, bir yerde gördüm 2GB'den küçük olması gerekiyor diyordu.

Windows XP kullanıyorum ve antivirüs programını kaldırdım, hatta windowsun firewallını kapattım. seri port çeviricim yok, kasa tipli bir bilgisayar kullanıyorum. seri bağlantı için bilfgisayarın 9 pinlik seri portunu kullanıyorum.

Acaba bu ekrana nasıl program aktarabilirim?

9 pinli konnektörlü kablom ekransız, normal bir ethernet kablosu idi, uçlarına 9 pinli konnektör lehimlenmişti. Acaba ekranlı kablo kullansam olur muydu?

cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Dop B serisi için S7 200 ile bağlantısının doğru olduğuna eminmisin.?
 
options->configuratiom menüsünden açılan pencerenin general sekmesinde sağ üst köşedeki upload / download kısmından uygun kabloyu seçmelisin. Usb kablodan yazılımı atmalısın.
 
hmi driver re install yapmak da çözüm olabilir
 
Programınızı gerekiyorsa tekrardan kaldırıp kurun ve USB kablosu ile normalde çok rahat atabilmeniz gerekiyor. Seçenekler böümü- çalışma ortamında program atıp çekme bölümünün USB olduğuna emin olunuz.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,754
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst