dcvolt ileac motor çalıştırma

Edison un elektrikten anladığı yok bizim adamımız TESLA , edison ticaretcidir, Tesla yıda iyi kandırmış ve kösteklemeye çalışmıştır (the master of the lightening- yıldırımların efendisi belgeseleni izleyebilirsiniz) birkaç örnekte verelim tam olsun, edison Tesla yı kullandığı dc motorları verimli hale getirsin diye işe almış ve karşılığında 5 kuruş dahi vermemiştir, sonra Teala resti çekip kömür ocaklarında sersefil çalışmaya gitmiştir, ardından Tesla bir çocukluğundan beri hayalini kurduğu AC motorları üretme fırsatı yakalamıştır ve bu AC motorlarla niagara şelalesinden elektrik üretip dağıtmış ve edisonu iflasa doğru sürüklemiştir (çünkü o zamanlar elektrik dc üretilip dağıtılıyorudu kolum kalınlığında kablolar dağıtıma yetmiyordu, Tesla ise AC ile böyle kalın kablolara ihtiyaç duymadan daha fazla gücü transfer edebiliyordu) sonra edison Tesla yı yıldırmak için ampüllerini kullanmasını yasakladı ve Tesladan o sıralar niagara şelalesinin açılışında bilmemne meydanını aydınlatması isteniyordu ne yapacaktı ampülsüz, oda floresan lambayı yaptı öyle edison gibi bin defa denedim zart zurt da demedi, belki patentini bile almadı, hatta marconi buldu diye halen sandığımız radyo iletişimini ilk Tesla yapmıştır ( patent yakın zamanda tekrar teslaya iade edilmiştir yani adına)

Neyse elektrik bir deryadır siz temellerini bilmeden bu işi nasıl yapacaksınız bilmiyorum, büyük Türk şirketlerinin halen doğru düzgün el atmadığı elektrikli araç sanayine siz el atıyorsunuz ve daha paralel ve seri bağlamayı bilmiyorsunuz ve sonuçlarınıda bence öncelikle temel elektronik bilgisi edinmelisiniz, yoksa buradan size bütün elektroniği anlatamayız. Bu işe yukarıdaki mesajımda verdiğim linkleri okuyarak başlayabilirsiniz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Karaapak kardeşim ağzına sağlık ben kardeşimizin dikkatini maliyet yönüne kısa devre durumunda akülerin tesisata vereceği zararı veya patlama ihtimaline çekmek istemiştim. Nitekim ilk soruda akü sayısı yer almıyordu 2 akünün birbirine bağlanması ile (çapraz) 220... volt elde edilmesi bahsediliyordu. Konu nereye varmış.
Kardeşim şevkini kırmak istemedim. Sen denemeye devam et ama şarzlı piller ve modellerle. Mümkünse elk. oto - skutır üreten fabrikaya gir bilgini arttır
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst