Ustam devredeki güç kaynağının gücü (P,W) sabit kalmak koşuluyla denkleme göre(P=I.V) de voltaj düşecekse amperin artması gerekiyor.Ama dönüşümlerdeki istenmeyen güç kayıpları(ısınma olsa gerek) sistemde benim istediğim türden bir dönüşümün gerçekleşmesini engelliyor.Hadi diyelim 50 mA i 600 e değil de 100 mA e yine aynı devre yardımıyla bir trafo kullanarak çıkarmaya çalışsak yine de işe yaramayacak.Doğru mu anladım? Bunun olmamasının sebebi dönüşümde gerçekleşen kayıplar mı yoksa yeterince acemi olan bendeniz mi trafonun değerler arasında yaptığı dönüşüm olayını yanlış anlamışım?(voltajı düşürüp akımı yükseltmek,nitekim tellerde taşınan elektrikte de bunun tam tersi akım düşürülüp voltaj arttırılıyor taşınma işleminin kolaylaşması için)
*Bu kadar soru ile rahatsız ediyorsam kusura bakmayın*
Hocam arkadaşın sorusunun çaresi basit aslında 9volt piller ortalama 400-600 mah arkadaşınki 50 mah çıkış veriyor pil değiştirilmeli yoksa pili 9voltan 0.75 volta düşürse ve bunun tamamı ampere gitse 600 mah yakalıyor ama bu sefer gerilim kalmadı keşke arkadaş bu kadar kafa yormaktansa yeni bir pil alsa ac trafodur falan daha masraflı(almak istediğin) 600 / 50 (elinde olan) = 12 tane olursa bile olmaz kayıpları saymıyorsun. hiç bir şey yoktan var edilemez, azdan çok olmaz. bak şimdi elektroşok aleti 18650 (yaklaşık 4 volt) ile 4000 volt enerji veriyor ama tersini yapamıyorsun.
Reis 9 volt 50 mah pili kayıpsız çevirsen 2.2 volta düşüyor kayıpsız hali üstelik ayrıca 9 volt sağlıklı bir pil 400-600 arası vermeli reis yani sen 0 kayıpsız yapsan devreyi çalışırsan bile pilin ömrü düşük görünüyor yeni bir pil almak hem sana hem parana hemde zamanına faydalı olacak gibi duruyor ha ben standart piller hakkında konuşuyorum elinde harbi 0 olmasına rağmen 9volt 50mahlık değerlere sahip pil var ise boş yaptım kusura bakmaUstam bu pilden daha fazla akım değeri elde etmek istiyorum amacım bu.Evet pile göre 600 mA fazla.Pekala biz de ulaşmak istediğimiz amperi 200 mA olarak belirlesek hesabı buna göre yapsak buna ulaşabilmenin imkanı var mıdır? Varsa aşamaları nasıl olacaktır? Trafo aracılığıyla olacak ise önce bu DC yi bir inverter yardımı ile AC ye mi çevirmek gerekecektir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?