DC votaj ve amper yükseltmek

emc2

Lamba yakmak için kullanılan enerji dağılımı u şekildeydi sanırım (yanlışım var ise düzeltin).

100 birim elektrik= 5 birim ışık + 95 birim ısı.

Yani sadece %5 i ışık için, gerisi ise ısıya dönüşüyor.

Arş,vde Tesla' nın soğuk elektrik isimli bir çalışması vardı, ilgilenen olursa bulup yollayabilirim (dipçe: kitap ingilizcedir).
 
fiziki olarak incelerseniz enerji yoktan var vardan yok olmaz. Sadece birbiri arasında dönüşür. Ve ne yazık ki bir çok enerjinin dönüşeceği son enerji çeşidi ısı enerjisidir. elektrik enerjisi , manyetik enerji , ışık enerjisi .... ve sayamadığım enerjiler eninde sonunda ısı enerjisine dönüşürler. Bunu atomik boyutta düşünürseniz atomlar enerjisi artıyor. Evrensel olarak düşünürseniz evrenin toplam enerjisi artıyor. Yanı evren sürekli ısınıyor.
 
farketmezki sn yakupahmet. tamam ışık değilde ısı enerjisi diyelim sizin dediğiniz gibi. ısı enerjisi atmosferde kaybolmuyormu? harcamakla kaybolmanın arasındaki farkı parayla sigarayı değiştirmek gibi benzetme yaptığımızda anlıyoruz belki ama paranın varlığını kullanarak sigara yada vb. dönüştüğünde...... donup kaldım bir an. düşündüğüm zaman o halde enerji kaybolmuyor sadece değişime uğruyor. demekki vardan yok olmuyormuş. var olan bir enerjiyi de sürekli dönüşüme uğratarak devrinden faydalanmamız mümkün. bir yazıda okumuştum. yanan odun küllerinin tekrar başka enerjiye dönüştürülebileceği iddia ediliyordu.
Arkadasim ruzgar gulleri ve gunes panelleri ve hidroelektrik santralleri var zaten gunumuzde. Yorumlarin yılına bakiyorum 2014 okuyorum ve uzuluyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst