DC Motorlar?

engn_baba

Üye
Katılım
27 Şub 2011
Mesajlar
160
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar ''DC'' motorlarda sağlamlık kontrolü nasıl yapılır?
Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dc motorlarda endüvi ve ikaz(yatak)sargıları olmak üzere iki çeşit sargı vardır.Bu sargılar birbirinden bağımsızdır.sağlamlık kontrolüde aynı asenkron motorlarda olduğu gibi direnç kontrolü ile yapılır.Her bir gurup ayrı ayrı ölçülür şase kaçağı olup olmadığı kontrol edilir.İkaz sargılarının omajı daima endüvi sargılarının omajından büyüktür.
 
ozaman benım anladıgım uyartım sargısı kısa devrede olmalı omaj düşük diğer sargının da omajı yüksek olmalı öylemi? dirence bağlı sağlamlık kontrolu yanıltıcı olmazmı asm larla karşılaştıramayız cunku tek bobınle kontrol yapyruz hanı oda suphe doguruyor ıster ıstemez. geriyede tek şase kaçağı kalıyo sanırım :) farklı yöntemler varsa yardımlarınızı beklıyorum teşekkürler..
 
kısa devre olmalı diye birşey söylemedim sadece düşük omajlı dedim 0.4ohm 0,6ohm gibi bunun başkada bir yöntemi yoktur sanıyorum.ben şimdiye kadar görmedim.Ayrıca uyartım sargısı değil endüvü sargısı.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst