Dc motordan elektrik üretimi

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik üretmek için motor uygun değildir. Elektrik üreten cihaza alternatör yada jeneratör denir.

Sizin alternatöre ihtiyacınız var. Ancak şuda bir gerçektir. Bir iletken bir manyetik alan içersinde hareket ettirildiğinde üzerinde voltaj indüklenir. Sabit mıknatıslı DC motorlara elle yada bir şekilde hareket verirseniz terminal uçlarında voltaj elde edebilirsiniz.

Bu şekilde bir elektrik motorunu alternatör gibi kullanmak çok verimli olmaz çünkü o motor olarak dizayn edilmiş sargı telleri ince kesitli seçilmiştir. Aksine alternatörlerde kalın tel ve voltaja uygun sipirde sarılır. Ve kutup sayısı daha çoktur. Bunun nedeni daha düşük devirlerde daha fazla enerji üretmektir.

Bu motor kullanarak elektrik üretmek konusunda bir çok konu yazı okudum. Rüzgar gülü ve aşağıda gördüğünüz amatek marka motor kullanarak elektrik üreten arkadaşlarımız var. Sizde bu gibi ve benzeri düşük devirli bir elektrik motoru bulabilirseniz sizde elektrik üretebilirsiniz.

 
Üretebilirsin amma o motoru 4300 devirle çevirmen gerek ki çok zor
ve alternatör olarak üretilmediği için istediğiniz verimi alamazsınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…