Ayrıca abi bu dc motoru illa kullanıcam demiyorum öğrenmek ve anlamak istiyorum.güzel insan, cnc yapmak epey bilgi ve beceri gerektirir. zaten link vermişsiniz spindle motorlarınız ve sürücüleriniz var. işleyeceğiniz malzemeye göre profesyonel yardım almanız daha mantıklı. rs serisi 775 ve 995 yüksek amper çeken fırçalı motorlardır. 775 benim başımın belası 15k bulana kadar göbeğim çatladı desem yalan olmaz. boşta çalışırlarken çok az amper çekerken yükte amper canavarı oluyorlar. cnc için olmaz değil ama spindle motorlar bu işler içindir. cnc tezgahlarında işleyeceğiniz malzeme de çok önemli. ahşap serisi bir cnc ile metal serisi cnc de aynı motor kullanılmaz. belki yanlış biliyorum kazıma ucu kullanılmaz.
15000 devir tahmini olarak yazdım 15k gibi bi devir olması gerekmiyor.RS-775 ile RS-997 özelliklerine baktığımda farklı bi sürü model görüyorum. 24V beslemeli modellerin hiç biri 15000 devir yapmıyor. eğrileri incelediğinde yük altında maksimum devir, akım ve tork değerleri belli. yük momentiniz motor kabiliyetinin üzerinde ise PWM sürücüyle de iş yapamazsınız. redüktör kullanımı da değerlendirmeniz gerekebilir.
sayın ustam, bu dc motor scalasını ben çözemedim. projem için elimde var olan 775 i kullanayım dedim. 2 tane aldım 3500 devir dönüyor (sistem 12 volt üzerine kurulu) sonra biraz üzerine düştüm, araştırdım. çalışma voltaj aralığı 6 ila 36 volt arası değişik devirler veriyor. 6 volt masal 9 voltta işe yarar gibi. sonra datasheetlerini buldum, orada 12/24 volt farklarını gördüm. biraz daha araştırınca da rs 775 xxxx-xx gibi uzantıları çözdüm. amperinden devrine çok farklılıklar var. 12 volt 15000 devir diyenler bile 14650 devrin üzerine çıkmıyor. boşta 1,5 amper gibi çekiyor, kalkışta en az 15 amperi gözden çıkarmak gerekiyor. bir de durma noktası diye bir amper değeri var 40-50 amper gibi bir değer ama kesin hatırlamıyorum.RS-775 ile RS-997 özelliklerine baktığımda farklı bi sürü model görüyorum. 24V beslemeli modellerin hiç biri 15000 devir yapmıyor. eğrileri incelediğinde yük altında maksimum devir, akım ve tork değerleri belli. yük momentiniz motor kabiliyetinin üzerinde ise PWM sürücüyle de iş yapamazsınız. redüktör kullanımı da değerlendirmeniz gerekebilir.
15000 devir tahmini olarak yazdım 15k gibi bi devir olması gerekmiyor.
Yani 12k 18k 16k her ne ise gerçek devri bu benim içşn önemli değil benim için önemli olan düşük devirde kullanıp kullanamama durumu böyle bi imkan yoksa uğeçraşmaya gerek yok.
Yada 2 kademe olarak triger kayış kasnak ile devri kendim küçültürüm
Ben elektronik olarak bi yoku varsa öğrenmek istedim.
İlk mesajımda
https://www.parsrulman.com/400w-fircasiz-cnc-spindle-motor-48vdc-600wndbdh-driver/
Bu motor elimde var
Bu motorda böyle bişi varsa bunu kullsnırım
Olmadı çözüm başka yollar aramaya başlayacağım.
Yada şöyle sorayım
Masaüstü torna freze tezgahlarındaki motorda dc motor sanırım bunların sürücüsü motor düşük devirken sanırım aynı torku veriyor bilmiyorum tabi. Emin değilim.
sayın ustam, bu dc motor scalasını ben çözemedim. projem için elimde var olan 775 i kullanayım dedim. 2 tane aldım 3500 devir dönüyor (sistem 12 volt üzerine kurulu) sonra biraz üzerine düştüm, araştırdım. çalışma voltaj aralığı 6 ila 36 volt arası değişik devirler veriyor. 6 volt masal 9 voltta işe yarar gibi. sonra datasheetlerini buldum, orada 12/24 volt farklarını gördüm. biraz daha araştırınca da rs 775 xxxx-xx gibi uzantıları çözdüm. amperinden devrine çok farklılıklar var. 12 volt 15000 devir diyenler bile 14650 devrin üzerine çıkmıyor. boşta 1,5 amper gibi çekiyor, kalkışta en az 15 amperi gözden çıkarmak gerekiyor. bir de durma noktası diye bir amper değeri var 40-50 amper gibi bir değer ama kesin hatırlamıyorum.
bu şartlar altında cnc için verimli bir motor diyemeyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?