DC motor PID kontrol hakkında yardım!!

egehaner

Üye
Katılım
6 Mar 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
Elimde 24 V DC motor ve bir de optik enkoder var. Ben enkoderdan tek faz sinyal alıp kapalı döngü geribesleme ile PID kontrol yapmak istiyorum. Pic mikrokontrolör kullanmak istiyorum DC motor, enkoderdan gelen geri besleme sinyallerine göre pozisyonunu bilecek ve hafızasında tutacak. Motor örneğin ileri yönde istediğim kadar gidecek (2000 pals) duracak sonra geri yönde dönecek mikrokontrolöre harici bir sinyal geldiği zaman tekrar duracak, bir süre bekledikten sonra durduğu yeri bildiği için kalan pals sayısı kadar geri yönde dönerek işlemini tamamlayacak. Bu şekilde bir PID kontrol nasıl yapabilirim, yardımlarınızı bekliyorum.
Not: Enkoder diski üzerinde 64 tane aralık vardır.
 
lm628-629 bi incele hazır bi sistem 629 u türkiyede bulabilirsin.
 
@rahatladinmiuyeolduk,
Muhendis degilim (hatta işin asli meslegim profesyonel balikadamlık) ama ben bunu (12-24-40V ve max 5A de) yapabiliyorum! Acaba ben mi dahiyim...

@egehaner,
Bu is icin PID kullanmaniza gerek yok. 3 degisken tanımlayarak ve birisine start noktasindan kac puls ileride oldugunuzu kaydederseniz, 2. sine ise ne kadar geri geldiginizi kaydederek ve 3. sune ise start> max nokta - geri gelinen nokta degerini yuklemek yeterli. Sureklı olarak 3. degiskeni ve ileri dogru gittiginiz puls sayisini karsilastirirsaniz ve fark sifir oldugu anda durursaniz tekrar max noktaya gelmis olursunuz.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst