Dc depolanabiliyor ama neden AC Depolanamıyor

Katılım
2 Ocak 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar arkadaşlar,
Çok merak ettim bir konu var;DC gerilim depolanabiliyor ama neden AC gerilim depolanamıyor yardımcı olurmusunuz bu konu ile ilgili..teşekkürler..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu depolama yaptığın yerin kimyasal ve mekanik özelliklerinden kaynaklanır.Aküde olsa kondansatörde olsa yapıları gereği enerjiyi sürekli verirler.
 
Havuzda neden denizin dalgası depolanamıyor.

Depolanan şey iş yapabilme yeteneği yani enerji, DC misi depolanmıyor.
Kimyasal veya fiziksel yapısı gereği depolamış olduğu enerjiyi
AC olarak veren bir akü yapılabilir
(aslında barajdaki su ve jeneratör bunun örneği)
ama bu AC depolanıyor anlamına gelmiş olmaz.
 
Elektrik akımı denen şey elektronların fazla olduğu taraftan eksik olan tarafa yer değiştirmesidir. Bu arada bu elektronların enerjisini farklı formlara çevirirsiniz: ısı, hareket, v.b. Şimdi bu bu ön bilgi ışığında bir pil ya da akümülatörün kimyasal olarak (-) kutbunda fazla elektron, (+) kutbunda da eksik elektron oluşturulmuştur. Kısacası dc elektrikte durum budur. Bunu birbirine bir boru ve vana ile birleştirilmiş biri su dolu, diğeri ise boş iki su tankı ile modelleyebilirsiniz.
Ac elektrikte ise saniyede 50 kez bir kutupta elektron fazlalığı varken 50 kez de elektron eksikliği vardır. Dolayısıyla bu şekilde elektriği depolamak imkansız hale gelir.
 
Aslında depolanan bir şey yok. Dönüşen enerji var.
Pil kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine çevirir.
Akü elektrik enerjisini kimyasal enerjiye (şarj) veya kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine (deşarj) dönüştüren sistemdir.
Bunu yaparken elektrik kutupları arasında oluşan elektrik alan içinde hareket eden anyon ve katyonların anot ve katot üzerinde birikmesi (şarj) sonra bunların çözünmesi (deşarj) gerçekleşir.
Sabit bir + ve - kutup olmalıdır ki (dc) bu parçacıklar hep aynı yöne hareket etsin.
+ ve - sürekli yer değiştirirse (ac) parçacıklar titreşir, birikmez.
Hele de frekans yüksek olursa şarj olacak diye titreşirken helak olur, ısınır ki buna da Mikrodalga fırın denir. Bunun konuyla alakası yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst