Darbe akım anahtarı genel bilgilendirme

Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
15
Puanları
1
Darbe-Ak%C4%B1m-Anahtar%C4%B1.png

Darbe akım anahtarı, piyasada bilinen diğer bir ismi ile impuls röle veya telleruptör, aydınlatma devrelerinin birden fazla noktadan kontrol edilmesi için kullanılan devre anahtarlama elemanıdır. Darbe akım anahtarları, bağlı bulunduğu aydınlatma sistemlerini kullanıcıların liht butonlar ile kontrol etmesine olanak sağlarken, geniş alanların aydınlatılmasında ekonomik ve kolay çözümler sunar. Darbe akım anahtarının içinde bulunan özel anahtarlama mekanizması sayesinde liht butona bir kez basıldığı anda aydınlatma devresi açık ise kapalı konuma, kapalı ise açık konuma geçer, bu anahtarlama işlemi liht butonlar ile birçok noktadan sağlanır. Sigma darbe akım anahtarları 16A , 230V çalışma değerlerinde 1NO(normalde açık) kontaklı olarak üretilir.
Darbe Akım Anahtarları Nasıl Çalışır?
Liht butona basıldığı anda, Sigma darbe akım anahtarına sinyal gönderilerek anahtarın bobini enerjilendirilir. Bunun sonucunda kontaklar bir sonraki darbe gelene kadar konum değiştirir. Bir sonraki darbe gelene kadar kontakların mevcut konumunu koruması ise, darbe akım anahtarının içindeki özel kilitleme mekanizması ile sağlanır.
Kablolama maliyeti ve işçiliğinde tasarruf
1.jpg

Darbe akım anahtarı kullanılmamış sistem
2.jpg

Darbe akım anahtarı kullanılmış sistem.
Çok geniş alanlara yayılmış aydınlatma sistemleri hem giriş hem de çıkış noktasında birbirine paralel bağı liht butonlar ile kumanda edilir. İşletmelerde hem enerji tasarrufu hem de iş gücü tasarrufu Sigma Darbe Akım Anahtarı ile kolayca sağlanır.
darbe-ak%C4%B1m-s%CC%A7ema.png

uyar%C4%B1.png

Neden Sigma Darbe Akım Anahtarı Kullanılmalıdır?
Sigma darbe akım anahtarları ile basit, enerji tasarruflu ve tüm işletmelerde verimli bir aydınlatma kontrol sistemi gerçekleştirilir. Darbe akım anahtarları, aydınlatma devrelerinde daha az kablo kullanılarak, sahada çalışan teknik ekiplerin montaj sürelerini önemli ölçüde kısaltır, zamandan tasarruf sağlar. Darbe akım anahtarları konut, ofis, ticari binalar, kamu binaları, fabrikalarda kullanıma uygun olarak bina dağıtım kutuları /sigorta kutuları içinde kullanılabileceği gibi elektrik panosu içerisindeki 35mm DIN rayına da monte edilecek şekilde üretilir.

SİGMA ELEKTRİK 1993 yılından beri; yerli üretimi ile hem Türkiye’ye hem de Dünya pazarlarına hizmet vermektedir. Sigma Elektrik sahip olduğu kalite belgelerinin vermiş olduğu güven ile ; Alçak Gerilim Şalt Ürünleri sektöründe; Alçak Gerilim Devre Kesicileri, Otomatik Sigortalar, Alçak Gerilim Akım Transformatörleri, Alçak Gerilim Kontaktörleri başta olmak üzere çeşitli AG Koruma ve Ölçü Cihazlarıyla sektöre hizmet vermektedir.

www.sigmaelektrik.com
[email protected]
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bir sonraki darbe gelene kadar kontakların mevcut konumunu koruması ise, darbe akım anahtarının içindeki özel kilitleme mekanizması ile sağlanır.
Peki elk kesintisinde nasıl davranır?
 
Çok da özel değil yani, teşekkürler. Başka tip rölede manyetik kilitleme görmüştüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,555
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst