dalgıç pompa pano yardım.

stramotha

Üye
Katılım
16 Eyl 2010
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
s.a arkadaşlar 3 adet dalgıç pompayı tek panoda toplucam.hazır pano sordugumda uçuk fiyatlar istiyorlar.kendim toplamak istiyorum genelde yaptıgım işler inşaat taahhüt vs pek pano işlerine girmedim.basit mantıkla düşünüyorum 1 kontaktör şamandıra ve pako şalter şeklinde yapıcam motorları koruma adına tavsiyeleriniz varmı ne kullanayım..birde elinde şema olan varmı.
dalgıç pompalar trifaze
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Pompalarin cekecegi akimlara gore sigorta kontaktor ve termik secimlerini dogru yapmaniz gerekir..trifaze oldugu icin termik role de sart..sigorta kontaktor ve termik kombinasyonu zaten forumda bolca var..kumanda semasi da var ama kisaca anlatiyim.kumanda sigortasindan cikip termik 95 e,96 dan cikip pako saltere,salterden cikip samandiraya,samandiradan cikip kontaktor bobinine.bobin cikisi ise notre.bu kadar..kirmizi yesil calisiyor-ariza lambalarini da koyman gerekir..bunlar icinde termik ve kontaktorun acik kontaklarini kullanabilirsin.
 
Son düzenleme:
Sürücü ile isterseniz başka
Klasik kumanda ile derseniz başka bir pano olur motor güçleri nedir ona göre konuşmak daha dogru olur
 
Basit kumanda ile yapicam akilli pano vs olmucak motor gücleri 1,5 kw
 
Çok teferruatlı bişeymi istiyorsunuz istemiyorsanız
Sigorta güç ve kumanda için
Termik veya motor koruma
Kontaktör
Faz koruma rölesi
Sıvı seviye rölesi veya şamandıralı sistem
Start stop butonları
Sinyal lambası
Çalışma ve arıza sinyal lambası
Klemens vb
Malzemeler temel şeyler çalışması istediniz şekli açıklarmısın otomatik çalışma manuel çalıştırma gibi
 
Samandirali sistem start stop olmucak her motor icin 1 pako salter manuel otomatik secmeli olucak o kadar .sadece neler kullanmaliyim fakr termik vs vs
 
Sadece pako ile manuel çalıştırma saglıklı bir sistem olmaz elektrik kesilip gelirse sistem kontrolsüz bir şekilde kendiliginden çalışır böyle bir sistem dogru degil pako ile seçim çalıştırma butonlar ile yapılması daha dogru olur malzemeleride önceki mesajda yazmıştım
 
fikir yürütüyorum kusura bakma hocam genelde otomatikte durucak samandıra geçiş vermediği sürece elektrik gelsede sorun olmucagını düşünüyorum.şamandıra kapalıysa zaten kuyu dolmuştur kuyuyu boşaltması gerekiyor.k.bakmayn sölememişim bu pompalar binanın temeline dolan suyu direk giderlere basıcak.. saygılar..
 
Pompa ların güçünü yazarsanız yıldız üçgen mi çalışır karar verilip malzemeler öyle karar verilebilinir siz tek hat cizerek paylaşırsanız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst