Dışarıdan Proje İmzalama Sakıncaları Neler Olabilir?

Katılım
10 May 2008
Mesajlar
84
Puanları
1
Yaş
37
Bir mimari şirket kendi elektrik ve makine çizim elemanları almış. Ama onay için elektrik ve makine mühendis imzalaarına ihtiyaçları var. Tek yapmamı istedikleri imza atmam, ama sonuçta elektrik proje sorumlusu ben gözükeceğim için, imzalayacağım projelerin incelemesini yapacağımı söyledim. İşim kısacası genel kontrol, sonra da imza olacak, dışarıdan çalışacağım.

Daha önce dışarıdan bu tür bir iş yapmadığım için, bazı şüphelerim var. Birincisi bu şirkette çalışan olarak gözükmeden imza atmam mümkün mü? Şirket adına veya kendi adıma SMM mi çıkartmam gerek? Belediye ruhsat projeleri olacak. İkincisi bu şirkette doğrudan çalışan olarak gözükmezsem, imza attığım projeler için bana yönelik vergi ücreti veya başka tür ücretler çıkar mı? Üçüncüsü de, kaşe filan bu şirkete bırakırsam, ben imzalamadan benim adıma bazı tür işlere onay verebilirler mi? Proje onayı veya başka türlü.

Yani bu iş önündeki engeller ve bana yansıyabilecek olumsuz taraflarını öğrenmek istiyorum. Özellikle bu devirde kolay güven olmuyor. Bu kişilere diploma fotokobisi bile şu anda göndermekten çekiniyorum.

Kontrol ve onaylama ile imza içeren bu iş için sizin bilgi ve fikirlerinizi öğrenmek isterim.
 

Benimkisi tam olarak diploma kiralamak değil. Ben sonuçta onlara yönelik bir hizmet vereceğim. Projeleri inceleyeceğim, olumsuz yerlerini de düzeltecekler. Proje ofislerindeki kontrol ve onay kısmı da bu işi yapıyor. Bilmediğim bir işin sorumluluğunu almaya niyetim yok. Ama bu iş dışarıdan yapılacak sonuçta. Sadece öğrenmek istediğim karşı tarafın yapabileceği olası dolandırmaya yönelik eylemleri neler olabilir.
 
Konudaki mesajları okudun mu, tamamını? Arkadaşların yorumları sorularına cevap vermiyor mu, o zaman diyecek lafım yok.
 
Konudaki mesajları okudun mu, tamamını? Arkadaşların yorumları sorularına cevap vermiyor mu, o zaman diyecek lafım yok.

Vergi kısımları veriyor. Ama kaşe filan üzerinden benim haberim olmadan iş yapıp yapamayacakları veya herhangi bir dolandırıcılık yapıp yapamayacakları konusunda değil.
 
Vicdandan bahsedilmiş, herkesin nabzı ayrı ... acele etme diğer üyeler de yazsın hele!
 
Vicdandan bahsedilmiş, herkesin nabzı ayrı ... acele etme diğer üyeler de yazsın hele!

Ne vicdanından bahsediyorsunuz? Ben işimi yapacağım. Ha bir proje şirketine girip proje kontrolünü 08:30-18:00 yapmışım, ha dışarıdan yapmışım. Yapılan iş önemli olan, ofis koltuğunda oturmak değil. Birileri kendi proje ofislerinde daha iyi para kazanmak için, bu tür işlere karşı olabilir. O zaman ofislerinde çalışan mühendislere daha iyi ücret ödesinler.
 
Ya benim anlamadığım imza yetkisi olan elektrik mühndsi niye almamışlar acaba mühendis dahi olsa kayıtlı olması gerekebilir elektrikçiler odası,ticaret odası gibi yerlere bunu resmi kurumlara sorun derim ben eml mezunuyum ustalık belgem var 4 daireye imza yetkim var.Ama kendi dairemin elektrik açılışını yaptıramadım .Niye:çünkü bu odalara kayıtlı değilim fabrikada çalışan bir elektrikçi olduğum için ,,,,,, bende vergi veren kayıtlı bir elektirikçi arkadaşıma açılış yaptırdım çünki o kayıtlı olduğu için DİKKAT et saygılar.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst