Dükkan tesisatı

PoniTECH

Üye
Katılım
10 Mar 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
42
Screenshot_2024-03-10-00-45-35-660_com.miui.notes-edit.jpg

Merhaba arkadaşlar. Sizden bir yardım rica edecektim. Yukarıdaki şemada ki gibi 11 adet 5x4 boyutunda dükkan var. X ile gösterdiğim yere saat konulacak. Her dükkanda sıva üstü 1 priz bir komitatör olacak. 11 dükkanın hepsi tek saatten beslenecek. Saatten dükkanlara antigron kablo çekmek istiyorum. Bunu en kısa yoldan hangi kesit kablolarla halledebilirim ? Dükkanda en fazla belki UFO çalıştıracaklar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Mesleğe yen girmiş biri olarak düşüncelerimi paylaşmak isterim bana göre tek saatten 11 dükkan beslenmesi yanlış ve söylemine göre en fazla ufa çalıştırılacak diyorsun bence belirli bir süre sonra saati yakabilirsin.
 
Dağıtım şirketi bu şekilde eneji alımına izin vermez .Bir elektrik mühendisine gidip proje cizdirmelisiniz.
Mühendis arkadaş da söyleyeçektirde 1 tane ana pano olur her dükkan için o panoda ayrı sayaç bağların sayaç çıkışından her dükkana ayrı ayrı enerji dağıtırsınız. dükkanların içinde de bir tane dağıtım panosu koymalısınız. 1 ana sigorta 1 kaçak akım 1 aydınlatma sigortası 2 priz sigortası en az. Üç faz gerekli ise 5 x 6 mm2 üç faz gerek yok ise dükkanlarda 3x6 mm2 kablo fazlası ile yeterli olur.
Not : İleri de yüksek güç ceken makineler bağlarsanız yeterli gelmez basit işler için 6 mm kablo öneriyorum.

pain de karaldım bir şeyler bu şeklide olmalı
1711468279790.png
 
Kitaba uygun, yapılması gereken cevap yukarıda verilmiş.
Yok ben dediğim gibi yapacağım derseniz de her dükkana ayrı ayrı saatten 3x2.5 nya kablo çekmeniz gerekli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst