CP6201 END. pc bağlanmak ve program çekmek

kemaleris

Üye
Katılım
27 Eki 2010
Mesajlar
143
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba
1. CP6201 Panel pc ye bağlanıp içindeki projeyi online takip etmek yada içindeki projeyi çekmek istiyorum nasıl yapabilirim. ( Kaynak kodu yok )
2. TW3 ile bağlantı yapılamıyor ancak TW2 ile bağlanabiliyorum. İçindeki proje TW2 yazılmış olduğu için olabilir mi?
3. Bu cihazlara bağlanıp içindeki programı ( elimizde proje yok ise ) online kontrol edememek yada programı çekememek bi dezavantaj değil midir.? Yoksa bilerek mi böyle yapıldı.?

Çalıştığım işyerinde 30 a yakın plc ile çalışan makine var . Makineler '' mühendislik harikası '' olarak yazıldığı için oluşan arızalarda da ekrana herhangi bir bildiri gelmeyip sadece makine durduğundan, makinelerin elektrik projesi olmamasından da ötürü mutlaka plc içine bağlanıp takip etmek durumunda kalıyoruz. Bu gibi durumlarda beckoff pc ler eğer buna olanak tanımıyor ise ben çevremdeki hiç kimseye maalesef tavsiye etmem.

Saygılar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba,

1.hardware bağlandıktan sonra, boş bir plc projesi açın.açılan sayfada sol üstte "open" sekmesine tıkladığınızda , açılan kutucukta "from plc " diye bir buton çıkacak.ona tıklayıp upload edebilirsiniz.

2.bildiğim kadarıyla tc2 ile yazılan programı tc2 ile bağlanamıyorsunuz.

3.twincat upload işlemine izin verir ama bir şartla.program yüklendikten sonra sourcecode download işleminn yapılması gerekiyor.eğer bu işlem yapılmadıysa ( ki muhtemelen yapılmamış olabilir ) upload edemezsiniz.

ekrana herhangi bir bildirimin gelmemesi , mühendisin bir hatası olmakla beraber beckhoff un da dezavantajlarından biridir.siemens kullandıysanız bilirsiniz, hemen her şeyin alarmını oluşturup ekrana yazdırabilirsiniz ama beckhoff bu konuda biraz daha geri kalmış durumda.


bir kaç şey daha söylemek istiyorum.servo motor kontrolü bildiğiniz gibi çok da kolay olmayan bir iştir.özellikle Siemens falan kullandıysanız bilirsiniz servo motor sürmenin zorluklarını.beckhoff bu konuda çok iyi.servo kontrol gerçekten çok kolay ve en iyi yönü de bu.ama geriye kalan işlerde beckhoff u pek tercih etmem.basit bir örnek vereyim : siemenste plc stop da mı run da mı ledlerle görebilirsiniz.beckhoff da bu imkan yoktur.plc nin durumunu bile bağlanmadan göremiyorsunuz.bunlar basit detaylar belki ama çok önemli bence.

iyi çalışmalar,
 
Merhaba
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Sanırım kaynak kodu yüklenmediği için pc içindeki projeye bağlanamadım. Yaptığım işlemlerde bir sıkıntı var sanırım yada kaynak kod olmadığı için pc içindeki projeyi göremedim.
1. İlk önce TC2 yi runtime aktif yaptım TC3 pasif oldu ve saat simgesi yanında artık yok . Pc reboot oldu.
2. System manager ile Choose target yapıp pc ye bağlandım. I/O larıda scan ettim.
3. PLC Control açıp open menüsünde ' Open project from plc ' yapıp ' Choose Target System Type ' kısmını Pc or Cx tıkladım. ( CX ARM yapınca Wrong plc type hatası geliyor program kilitleniyor ve görev yöneticisi ile kapatabiliyorum).
4. Local ağımın altında bulunan pc yi seçip port1 yada port 2 hangisini seçersem seçeyim ' Service number 49, Error number :0 File ' source.dat' could not be read ' hatası geliyor. Tamam a tıklayınca ' Sourcecode could not be read' uyarısı geliyor.

Bu işlemi Cofig mod yada Run mod hangisi olursa olsun aynı hatayı alıyorum. Pc içindeki projeyi çekip bana örnek olması açısından iyi olacak diye almak istiyordum fakat olmayacak sanırım . İşin daha kötüsü ise bu plc ile çalışan makineler mevcut umarım arıza yapmazlar ...

Yardımların için teşekkürler as.yıldırım .
 
merhaba.

1.ı/o ları scan etmenize gerek yok.system manager dan bağlandığınızda sol üstteki butonların birinde "upload from device " ve ya benzeri bir ifade yazıyor.ona tıkladığınızda hardware i upload eder.
2.pc or cx i seçtikkten sonra kaydedeceğiniz bir yer isteiyor.onu da belirlediğinizde direk upload işlemine başlaması lazım.eğer source code download yapılmadıysa "source code download edilmedi bu yüzden çekemezsiniz "gibi bir uyarı çıkar.

bu işlemleri run modda yapabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst