cos fi sensörü

tnrkltn

Üye
Katılım
1 Ara 2008
Mesajlar
38
Puanları
1
Merhabalar,
benim bir motorum 2.2 kW var kayıs kasnakla bir mil sürüyor.Tireşimli birbölgede çalışıyor.Normalde mile dönen birparça kaynak eedip onu gören bir sensor monte ediyoruz kayış atarsa
digital inputla kayış attı bilgisi alıyoruz ama bu bahsettiğim yer için bu imkanım yok. Şimdi ben motoru yüktemi yoksa boş tamı çalıştıgını anlayabilmek için "ayarlanabilen cos fi değeri ne göre kontak veren bir sensör" aradım çok ama bulamadım daha dogrusu carlo gavazzi diye bir firmann ürünü var, anlattıgım mantıkla çalışıyor ama oda distributor firmasında yok (8-10 hafta dedirler getirtmek)bu bahsettiğim elektromekanik röleye muadil bir ürün kullanmış yada nerdenn bulabileceğim hakkında fikri olan bir arkadaşım var mı acaba? üstadlara sormak istedim.
 
Şöyle bir şey yapabilirsin motorun çıkış fazlarından birine bir akım trafosu bağlarsın onuda bir akım ölçer cihaza gireilirsin.Cihazada motor startlıyken bir set değeri koyarsın onun altındayken motorda çalışıyorsa bilgisiyle beraber motorun yüktemi boştamı döndüğünü anlayabilirsin.Bu cihazlara emkodan bakabilirsin.

Yada sistemde plc varsa weidmüller çeviriciylede analog bir değer alarak bunu yapabilirsin.Bu birazda sistemin kumandasınada bağlı.
 
iki şekilde de yapabilirsin;

Ya akımları ölçersin. Boşta akımı bellidir motorum.
Ya da hızını ölçersin motorun. Boşta iken daha hızlı döner. Başka bir röleye gerek yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,729
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst