CNC İçin Nasıl Bir Ağaç Türü Kullanmalıyım?

Tunahankb

Üye
Katılım
29 Nis 2018
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
25
Yeni CNC makinesi aldım, 60x50cm boyutunda kesim yapabiliyor. Kolay kesebilmek ve pürüzsüz bir yüzey elde edebilmek için nasıl bir ağaç türü kullanmalıyım? Resim tarama için MDF kullanılıyormuş sanırım. Rölyef kabartma için ne kullanmalıyım?

Bir de evdeki bilgisayarımda ArtCAM'de kabartma yapıp simülasyon yapıyorum fakat sonuç çok kötü çıkıyor, ama cnc ye bağlı bilgisayarımda sonuç güzel oluyor (3D Önizleme yerinde). Uyguladığım adımlar her iki bilgisayarda da aynı sizce sorun ne olabilir. Evdeki bilgisayarımda model çalışıp CNC de kestirsem acaba kötü çıkar mı?
 
yana kayıs miktarını fazla tutuyorsun sanırım... stepover ı kullandığın bıçak çapına göre kucuk tutman gerekecek sanırım..
 
yana kayıs miktarını fazla tutuyorsun sanırım... stepover ı kullandığın bıçak çapına göre kucuk tutman gerekecek sanırım..

Stepover kısmını 3mm uç için 0.75 bile yapmayı denedim önizleme yine tırtırlı çıkıyor hem U uç hem de Düz uç ile denedim. CNC nin bağlı olduğu bilgisayarda 1.5 bile yapsam güzel bir görüntü çıkıyor. Anlamadım vallahi.

Ek olarak;
Evimdeki bilgisayarda ArtCAM 2011, CNC nin bağlı olduğu bilgisayarda ise ArtCAM 2008 var acaba sürüm farkından mı kaynaklanıyor? Gerçi evdekinde 2008 sürümünü de denedim ama sonuç yine aynı...
 
v takım kullanmanız gerek 0.25-0.5 yan adım idealdir. Pürüzsüz yüzey için sert ağaçlar iyi sonuç verir. Gürgen, kiraz gibi ağaçları deneyin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst