Cami ezan anfi bağlantısı yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oflurecep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oflurecep

Üye
Merhaba,

Cami anfisini bağlantısında bazı sorunlarımız oldu.

Inter-M PA 4000 A

Makinemiz bu, hoparlör ise 3 tane büyük var normal kazan şeklinde, 2 tane de beyaz merkezi sistemlerde kullanılan tipde.

Geçen usta geldi büyükleri ile küçükleride aynı dedi

Büyüklerinden tam emin değilim ama küçükleri
Sammi NSU75B/16 Ünit 75 Watt - DMR-74 (75w 16 ohm)

Şimdi Kısaca,
Cihaz Inter-M PA 4000 A
2 adet ( Sammi NSU75B/16 Ünit 75 Watt - DMR-74 (75w 16 ohm)
3 adet gri yuvarlark tip hoparlör var, ustanın dediğine göre 60-70w 16 ohm değerine sahip

Cihazımız 140w destekliyor. Arkasında 4 ve 8 ohm girişi var, hoparlörler trafosuz olduğu için sp çıkışlarına bağlantı yapamıyoruz.

Usta biryere sordu ve cihaz kaldırmaz diye hoparlörleri seri bağladı. Ses bayağı düştü. Yıllarca çalışan hoparlörler ne arıza yaptı ne cihazı yaktı, acaba bağlantı yanlışmı oldu?

hoparlörler trafosuz olduğu için sp çıkışlarına bağlantı yapamıyoruz
Problemin asıl nedenini zaten söylemişsiniz.
Hoparlörlere trafo takmak zor değil.
Sizin amplide 100V standardında çıkış olduğu için bunu kullanmanız en doğru çözüm olur.
Yapılması gereken bağlantı:

1783361789514.webp
Çıkı Trafosu (Step-up Transformer) zaten amplinin içinde var.
Yapmanız gereken:
Hoparlörlerin üzerinde yazan gücün 1/2 gücünde,
Horn tipte (minarelerde kullanılan) ise1/3 gücünde transformatör alınabilir veya sardırılabilir.

Bu şekilde kullanım, hoparlörün gücüne göre yapıldığından bir problem çıkarmaz.
Toplam trafo/hoparlör gücü, ampli gücünde olmalıdır. (Ancak bu ayarlanabilen bir durumdur.)

Tüm hoparlörler paralel bağlanmıştır.
Seri bağlantıda bir problem olan, bir hoparlörde problem olursa diğerleri etkilenmesi durumu paralel bağlantıda olmaz.

Dağıtım, 100V olduğu için uzun mesafe kablolama rahatlıkla yapılır.

Evde her odada kullanılan farklı güçteki ampüller gibi düşünebilirsiniz.
Sardıracağınız trafoların maliyeti çok fazla değildir, ancak fotoğraf gönderebilirseniz kolaylıkla uygulanabilir.

Yapmaya niyetlenirseniz, trafoların değerlerini yazarım.
Kolay gelsin

Son düzenleme:
Problemin asıl nedenini zaten söylemişsiniz.
Hoparlörlere trafo takmak zor değil.
Sizin amplide 100V standardında çıkış olduğu için bunu kullanmanız en doğru çözüm olur.
Yapılması gereken bağlantı:

Ekli dosyayı görüntüle 122818
Çıkı Trafosu (Step-up Transformer) zaten amplinin içinde var.
Yapmanız gereken:
Hoparlörlerin üzerinde yazan gücün 1/2 gücünde,
Horn tipte (minarelerde kullanılan) ise1/3 gücünde transformatör alınabilir veya sardırılabilir.

Bu şekilde kullanım, hoparlörün gücüne göre yapıldığından bir problem çıkarmaz.
Toplam trafo/hoparlör gücü, ampli gücünde olmalıdır. (Ancak bu ayarlanabilen bir durumdur.)

Tüm hoparlörler paralel bağlanmıştır.
Seri bağlantıda bir problem olan, bir hoparlörde problem olursa diğerleri etkilenmesi durumu paralel bağlantıda olmaz.

Dağıtım, 100V olduğu için uzun mesafe kablolama rahatlıkla yapılır.

Evde her odada kullanılan farklı güçteki ampüller gibi düşünebilirsiniz.
Sardıracağınız trafoların maliyeti çok fazla değildir, ancak fotoğraf gönderebilirseniz kolaylıkla uygulanabilir.

Yapmaya niyetlenirseniz, trafoların değerlerini yazarım.
Kolay gelsin
O alanlara giremem, benim merak ettiğim nokta bu cihaz 10 yılı aşkındır 3 tane hoparlör ile 4ohm girişinden paralel bağlantı ile çalıştı. Acaba bunca sene şansa mı çalıştı bu cihaz.

O alanlara giremem, benim merak ettiğim nokta bu cihaz 10 yılı aşkındır 3 tane hoparlör ile 4ohm girişinden paralel bağlantı ile çalıştı. Acaba bunca sene şansa mı çalıştı bu cihaz.
Hayı şansa çalışmadı, 10 tonluk kamyon ile 1 ton taşırsanız hiçbir problem olmaz, ses az çıkar, ampli için harcanan paranın karşılığı alınmamış olur.

parallel baglantı yaparsan direç ohm düşer zaten 2 tane 16 ohm paralel balarsan 8 ohm olur.Usta seri yapmiş buda 32ohm yapar iki tanesi oda akım cekmez yanı sesi azaltır.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,237
Son üye
ilhnn

Yeni konular

Geri