Cad&cam,tezgah ve yeni başlayan birine tavsiyesi

SeMPo

Üye
Katılım
11 Şub 2011
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
36
Selamlar..
Cnc ye yeni giriyorum diyebiliriz. Yaklaşık 2 yıllık geçmişim var. 2 yıl içerisinde sadece mach3 ile çalışan cnc ve multicam 3000 kullanımını öğrenmiştim. Cnc operatörü bana dosyayı veriyordu ben kesiyordum. Şimdi opretör ben oldum ve bazen çok zorlanıyorum.2 boyutlu çalışıyoruz, genel olarak grafiker abiler çizimleri hazırlayıp bana gönderiyor. cad&cam olarak enroute 3-4 kullanıyoruz ama maalesef bu program hakkında Türkçe eğitim bulamadım. Yeni başlayan arkadaşınız için bu konuda önerileriniz neler olabilir ? işler hep çok acil.. onbinlerce ürün var yapılacak. 3 cnc kullanıyorum. Pc başında maalesef fazla zaman öldürüyorum.
Ayrıca tezgahta 30mm mdf kullanıyoruz. Çok delik deşik oluyor, düzlemek için arada 1mm tarıyoruz ama zamanla şiştiği için bazı yerlerini hiç taramıyor tezgahın diğer ucuna 3-4 mm dalıyor. 1 hafta geçmiyor yine tezgah düz değil. bunun için bir çözüm öneriniz var mı ?
 
neden enroute programını kullanıyorsunuz cam için ?

Tezgahı korumak için kullandığınız mdf yi uzun süre kullanabilmek için cam yaparken kesme derinliklerini doğru ayarlamanız gerekiyor ki eğer çalıştığınız yer aşırı nemli ise mdf ne yapsın garibim şişer illaki :) Makinayı kapasiteli kullanıyor da nefes aldırmıyorsanız koruma amaçlı kullandığınız mdf de ilaki yıpranır. O mdf nin ömürlük olmasını beklemek yanlış
 
Çalıştığım yer enroute kullanıyor. Artcam de var ama hiç kullanılmıyor. Kişisel bilgisayarıma indirdim. Kullanımına bakıcam daha rahat olursa artcam e geçerim. Program konusunda başka tavsiyeniz var mı ?
Evet makineler kapasiteli kullanılıyor. Sabahtan akşama kadar tezgahı temizleyip yeni malzemeyi atıp makineyi çalıştırana kadar 10-15 dk dinlenebiliyor :) Yer İzmir nem oluyor maalesef. Derinlik konusunda da tezgah düz olmadığı için genelde malzeme kalınlığından 0.5 mm fazla veriyorum. Çok kalın 40mm gibi malzemelerde 1 mm fazla veriyorum.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst