C# ve omron plc

Katılım
10 Tem 2020
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
23
Herkese merhabalar omron nx1p2 bir plcim var ve ben c# ile plc'ye baglanıp veri okuyup yazmak istiyorum çok ugraştım fakat yeterli kaynak bulamadıgım için ilerleyemiyorum yardımcı olabilirmisiniz?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba.Omron Nx1p2 de özel kütüphane ile Modbus Tcp/Ip ile bağlantı sağlanıyor.Plcye bu şekilde bağlanabilirsiniz.Benim yaptığım yöntem bu şekilde.
 
Kaynak paylaşma şansızın varmıdır acaba ücretli veya ücretsiz destek verme şansınız ben yeiniyim bu konularda
 
Mrb,
Aşağıda CJ1 ve CJ2 seri leri için TCP/IP üzerinden fins protolü ile sizin yapmak istediğiniz işlem ile ilgili kod , uygulama ve kütüphane mevcuttur...
 

Ekli dosyalar

  • mcOMRON_demo.zip
    324.2 KB · Görüntüleme: 82
Selamun Aleyküm ben c# ile omron plc modbus haberleşmesi yapmak istiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
 
barkod okuyucum var ondan gelen veriyi okumak için
 

Ekli dosyalar

  • V1000_CP1E_Modbus.pdf
    405.8 KB · Görüntüleme: 41
Merhabalar. Omron Plc den Serverda bulunan MES sistemi için data çekmem gerekiyor. fakat omron plc ye yeni başladığım için hangi model plc cpu kullanabilirim? sadece plc ye digital inputla gelen verilerle süre saydırıp makine çalışma sürelerini aktaracağım.Omron da bu işlem Cx programmer aracılığı ile mümkün mü yoksa SYSMAC STUDİO ya mı geçmem gerekiyor. PLC den verileri nasıl anlık alıp pc de ki mes yazılımına atabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst