Buzdolabı soğutmuyor

Mixage

Üye
Katılım
25 Mar 2010
Mesajlar
32
Puanları
1
Fotoğrafdaki olayın nedenini ve sorunu giderme yöntemini anlatabilirmisiniz ? :) Staj dosyama yazıcamda lütfen biraz açıklamalı olursa daha faydalı olur :eek:


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
sistem tıkanması oluşmuş bundan dolayı sistemin içerisinden aşırı yağ geliyor.müşterinin şikayeti muhtemelen yeteri kadar soğutmuyor yada hiç soğutamıyor olacaktır.çünkü evaporatörde biriken aşırı yağ gazın normal yoğuşmasını engellemeye başlamıştır.sistem çalışırken dinlediğinizde normal dolaşım sesi yerine aşırı şırıltılı yağ dolaşım sesi duymanız muhtemeldir.bazı durumlarda parafin tıkanmasıda yaşanabilir buda kılcalda çap daralmasına hatta tamamen tıkanmaya kadar gidebilir.parafin tıkanması oluşan bir üründe mutlaka kompresörde değiştirilmelidir.
şimdide ne yapmamız gerektiğine gelelim....DİKKAT...sakın olaki freon gazıyla temizlerim felan deme yoksa ozon tabakası sana darılır.tabi benide karşında bulursun.
şaka biryana kesinlikle aseton ve azot gazı kullanılan yöntemleri uygulamalısın doğaya minimum etki ile işibir seferde bitirmelisin.
bu konuda sayın alfa romeo nun çok güzel açıklamaları var onları okumanı tavsiye ederim buzdolabı sistem tıkanıklığı açma konusunu şimdi uzun uzun bi daha yazmaya gerek yok.
umarım yardımcı olabilmişimdir meslek hayatında her zaman bu şekilde araştırmacı ve yeniliklere açık olman dileğiyle iyi çalışmalar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst