Buzdolabı lambası yanmıyor

aliorhan43

Üye
Beko marka buzdolabının lanması yanmayınca söktüm patlamış, aynısından aldım taktım fakat lamba yanmıyor, aç-kapa düğmesini 2 sene önce değiştirdim onda sıkıntı yok gibi başka neden olabilir.
edit duy orjinalden çok az kısa gelmiş, biraz zorladım yandı.

Son düzenleme:

paskomya

Profesyonel Üye
duyun pasosu uzun geliyor, ya pasosu kısa duyla değiştir yada pasosu uzun lamba bul. en eski usul duyun dibine küçük bozuk para koy yalnız dikkat kısa devre yaptırma.

Konu Sah
aliorhan43

aliorhan43

Üye
duyun pasosu uzun geliyor, ya pasosu kısa duyla değiştir yada pasosu uzun lamba bul. en eski usul duyun dibine küçük bozuk para koy yalnız dikkat kısa devre yaptırma.
kırılma riskini gözealdım çeyrek tur kadar baya zorladım şu anda yanıyor

paskomya

Profesyonel Üye
kırılma riskini gözealdım çeyrek tur kadar baya zorladım şu anda yanıyor
siz bilirsiniz ben bilmem. mal sizin elinizde önünüzde. şimdi bulabiliyor musunuz bilemem, hadi bir kuruşlar tarih oldu, beş kuruş o da yok. ama on kuruş olur diye hesap ettim. zorlamaktansa uydurmak daha sağlıklı.

Konu Sah
aliorhan43

aliorhan43

Üye
siz bilirsiniz ben bilmem. mal sizin elinizde önünüzde. şimdi bulabiliyor musunuz bilemem, hadi bir kuruşlar tarih oldu, beş kuruş o da yok. ama on kuruş olur diye hesap ettim. zorlamaktansa uydurmak daha sağlıklı.
söylediğiniz doğruda, eski sigortalarda kullanırdık o yöntemi, yalnız lamba duyunu öyle yerleştirmişler ki tamamen el yordamıyla takıyorum, fişi çekmek için dolabı çekmem lazım, çarpılma riskide karşı anahtarı bantlıyorum, karşısına küçük ayna koyup bakıyorum :) yani kısaca parayı oraya uydurmak deveyi hendekten atlatmak kadar zor geldi, olmasaydı ucuna kalınca bir lehim yapacaktım gerek kalmadı, sıkıntı çıkacağını zannetmem tekrar patlarsa en fazla sökerken biraz güç kullanmak gerekecek, şu an faal vaziyette.

paskomya

Profesyonel Üye
söylediğiniz doğruda, eski sigortalarda kullanırdık o yöntemi, yalnız lamba duyunu öyle yerleştirmişler ki tamamen el yordamıyla takıyorum, fişi çekmek için dolabı çekmem lazım, çarpılma riskide karşı anahtarı bantlıyorum, karşısına küçük ayna koyup bakıyorum :) yani kısaca parayı oraya uydurmak deveyi hendekten atlatmak kadar zor geldi, olmasaydı ucuna kalınca bir lehim yapacaktım gerek kalmadı, sıkıntı çıkacağını zannetmem tekrar patlarsa en fazla sökerken biraz güç kullanmak gerekecek, şu an faal vaziyette.
akıl vermek her zaman bedavadır, ama bazı şeyleri yapmak içi altı okka malum lazım. tabii ki yaparken de uygun şartlar lazım. sizi sıkıntıya sokacak hiç bir şeyi yapmayınız...

by lent

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Dolabı neden çekiyorsunuz ki, sigortayı indirmek daha az zahmetli değil mi? Sonuçta saatlerce kapanmayacak.

Konu Sah
aliorhan43

aliorhan43

Üye
doğruda bu elektrik işi beni hep tedirgin eder, 2 kere 220 v yiyince yoğurduda üflüyorum. buzdolabı hattı mutfağın lamba hattından farklı olabilir, dolap lambası zaten patlak, tek yol buzdolabının sesini dinlemek, tabi acemilikte var, en sağlamı fişi çekmek :)

Forum istatistikleri

Konular
125,979
Kullanıcılar
446,419
Son üye
utkukesen

Yeni konular