buton ile hızlandırma

asi_177

Üye
Katılım
4 May 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
slm arkadaşlar sizden ricam lg ic5 serisine ait cihazdan uzaktan buton ile ayar yapmak istiyorum (potansiyometre ile degil) yapmak istediğim butona basılı kalacam istedigim degere gelince orda sabit kalacak diger butonlada geriye dogru deger düşecek istediğim yere gelince duracak (potansiyometre yerine buton kullanılacak ) :) parametre ayarlarını yazarsanız sevinirim şimdiden herkesiz eline sağlık iyi çalışmalar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
arkadaşım senin istediğin ayar çeşidine motor pot deniliyor. bir ön bilgi olsun diye şimdi bu kadar yazıyorum. bulursam parametreleride yazacağım.
 
ls-lg-hiz-kontrol-tek-faz-ic5-.jpg


öncelikle kataloktan 18. sayfaya bakarsan ileri ve geri için P1-P2 kontakları mevcut
P1---FX : Forward run (ileri çalışma)
P2---RX : Reverse run (ters çalışma)
motor ileri çalışması için RX Off konumda olmalıdır
geri çalıştırmak için on konuma alınır.yani P2 motor yön seçimi yapar. P1 ise frekansı arttırmak için kullanılır.Fabrika koşullarında atlamalar 10.0 Hz olarak ayarlıdır.Bu değerleri istediğin gibi değiştirmek için sayfa 41 deki 7 satıra bakabilirsin.frekans ayarları.

Kolay gelsin
 
Sanırım parametreleri buldum. ı/o grup içinde
ı20: 0 ( ileri start )
ı21: 1 ( geri start )
ı22: 3 ( arıza reset )
ı23: 5 ( hız artırma )
ı24: 7 ( hız düşürme )
parametreleri bu şekilde ayarla kumada terminalindeki cm ortak ucundan p1 ilEri ve p2 geri start olarak kullan. Cm den p4 e verirsen hız yükselir ve p5 e verirsen hız düşer. Tam emindeğilim çünki manual de çok ayrıntılı bilgi bulamadım. Kolay gelsin.
 
arkadaşlar verilen bilgiler için teşekkur ederim bir örnek vererek anlatmaya çalışıyım start butonuna basılı kalacam belli bir devre gelecek mesela 800 d/d o anda startı bırakacam 800 d/d duracak daha sonra başka bir start butonla devri mesela 500 d/d düşürecem startı bırakınca 500d/d duracak herkese yardımları için teşekkur ederim
 
arkadaşlar verilen bilgiler için teşekkur ederim bir örnek vererek anlatmaya çalışıyım start butonuna basılı kalacam belli bir devre gelecek mesela 800 d/d o anda startı bırakacam 800 d/d duracak daha sonra başka bir start butonla devri mesela 500 d/d düşürecem startı bırakınca 500d/d duracak herkese yardımları için teşekkur ederim

Arkadaşımsöylemek istediğini anladım,fakat bu cihazda ileri ver geri için bağımsız kontak girişleri mevcut değil.Paremetreleri ayarlayarak çalıştırmak istiyorsan şayet.İleri geri yani hızlanlandırma yavaşlatma fonksiyonu için 2 buton kullanacaksın.

1 buton sadece frekans değerini belirtecek
2 buton bu frekansın artan yada azalan olduğunu belirtecek

mesela 1. butona bastın normalde 2 nolu buton açık ise motor devri yavaş yavaş artacak istediğin devirde bırakabilirsin.Motorun hızını düşürmek istiyor isen 2. buton kapalı pozisyona alınarak 1. butona tekrar bastığında aynı işlem motoru kademe kademe yavaşlatacak.
Sizin istediğiniz bu değilmi 2 buton ile hızlandırma ve yavaşlatma.(sanırım ileri-geri terimini siz motorun ters yönde çalışması algıadınız )

şayet bunlar dışında motoru acil durdurmak yada resetlemek istiyor iseniz

P3 ve P4 kontaklarına birer buton koyabilirsiniz.

İyi çalışmalar
 
güzel bir yöntemmiş. bişey daha öğrenmiş oldum sayenizde. belki bigün lazım olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst