Busbar-Magnetik Alan Sorunu

Katılım
19 Haz 2009
Mesajlar
277
Puanları
1
Arkadaşlar;

Busbar sistemi ile ilgili askı sisteminde, hepsi demir olursa (Fe) magnetik alandan ötürü akım oluşmakta ve support ısınmakta.

Busbarı koyduğumuz yer, alüminyum(magnetik alandan etkilenmeyen) olursa, bu sistem ısınır mı?

Bana kalırsa, indirilen demir dikmelerin magnetik alandan etkilenmesi sonucu, elektriksel olarak iletken bir çevrim olacağından, askı elemanı ısınır.
Yorumlarınızı bekliyorum.



MAGNET K indir MAGNET__K.pdf download -
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Basbar elemanlar için,böyle bir konu olmaması gerekir.Gersandan Sn.Ahmet Birleştirici beyden ( 02165930050 ) daha geniş bilgi alabilirsiniz.
 
Tşk ederim ilginiz için;

Ben daha çok EAE ile çalışıyorum. Böyle birşey olduğu kesin. Şöyleki fabrikada 90 dereceye varan sıcaklıklar görüldü. Benim sorum, böyle bir durumun varlığından hemfikirim, lakin sorum ayrı bir durum....
 
merhaba,

askı sisteminin oluşturduğu halka(loop) içerisinde AL yada daha iyisi paslanmaz kısımlar kullanırsanız sorun çözülecektir..

 
Haklısınız. Al, elektrik olarak iletken de olsa, çevrim(loop) manyetik alan yapıyor. Al, ferromanyetik olduğundan, çevrim de olmayacağından, ısınma da olmayacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…