Bulaşık Makinası Böyle Tamir Edilir

usta murat

Üye
Katılım
7 Eki 2010
Mesajlar
318
Puanları
6
Yaş
41
[video=youtube;d3DV6Z_p-aA]http://www.youtube.com/watch?v=d3DV6Z_p-aA&feature=related[/video]
 
O pompa denilen yerdeki çay gibi şeyler kullanıcıların dikkatli kullanmadığından mı orada birikmiş yada nedir? Ben her ay muntazam bulaşık makinesi temizleyicilerinden kullanıyorum. Faydalı mıdır? Laf aramızda makineyi kullanan bayan da çok hor kullanmışa benziyor, çok ayıpladım yani o tekmelik ve dış yüzeyindeki kirler hiç hoş değil maalesef...
 
O pompa denilen yerdeki çay gibi şeyler kullanıcıların dikkatli kullanmadığından mı orada birikmiş yada nedir? Ben her ay muntazam bulaşık makinesi temizleyicilerinden kullanıyorum. Faydalı mıdır? Laf aramızda makineyi kullanan bayan da çok hor kullanmışa benziyor, çok ayıpladım yani o tekmelik ve dış yüzeyindeki kirler hiç hoş değil maalesef... Ben o tamircilerin yerine olsam o makineye ellemezdim bile:))))
 
Bulaşık makinelerinin alt orta kısmında süzgeç bulunmaktadır bu süzgeç deliklerinden daha küçük olan partiküller buralardan geçip tahliye pompasında birikmeye neden olabilirler,bulaşıkların üzerindeki pislikler alındıktan sonra içine dizilmesi gerekir. Bu olaya çamaşır makinelerinde daha sık rastlanır. Benim bulaşık makinem 12 yıllık temizleyici falan kullanmıyorum daha tamirci yüzü de görmemiştir :)
 
Benimde makinem 13 senelik bosch marka, çok şükür hiç arızalanmadı. Bulaşıkların kirini ilk önce tamamen yıkar öyle yerleştiririm makineme. Makineyi kullanmamdaki gaye bardağın, tabağın, kaşığın daha steril olması için. Makinemi gören yeni mi der. Böyle kirli bir şekilde görünce kendim bile üzüldüm sonuçta para verip alınıyor.
 
Hakikatten ne kadar berbat kullanılmış bir bulaşık makinesi.
Yan sacı ve iç sepeti de orijinal değil gördüğüm kadarıyla. Yan sacı Arçelik 4440 modelinden uydurup takmışlar.
Pompa motoru tıkandığı için neden değiştiriliyor onu da anlamadım.
Çoğu kullanıcı makinemi temiz kullanıyorum der, ancak ben kimin evine gidip Bakım yapsam %60'ından fazlasında makineler böyle bakımsız ve pis oluyorlar.
Ben de eşyama çok değer verir ve temiz kullanırım. Çoğu insan makinelerini doldurup çalıştırıyor, işi bitince de bulaşığını alıp makineyi öylece bırakıyor. Makinenin bakımını önemsemiyor.
 
Gayet öğretici bir görsel. Lakin, "pompanın tekrar tıkanmaması için, yenisiyle değiştirilmesi" tabirine gülmemek elde değil. Yeni pompalar asla tıkanmazlar demekle eş bir cümle olmuş :)
 
Nekadar iyi,okadar uzun süre kullanırsın bence.bilinçli kullanıcılar herzaman kazançlı olurlar...
 
burada teknik serviste bişeyler değiştirmiş olacak değilmi yoksa nasıl 50TL sevis ücreti isteyecek:))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,240
Mesajlar
916,098
Kullanıcılar
450,048
Son üye
guney oral

Yeni konular

Geri
Üst