Bu encoderları nerden bulabilirim?

mcrefick

Üye
Katılım
26 Kas 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
ImageUploadedByTapatalk1453842282.662530.jpg

ImageUploadedByTapatalk1453842294.727694.jpg

ImageUploadedByTapatalk1453842305.536909.jpg

Bu boyutlarda çeşitlilerini nerden alabilirim?
 
Bu enkoder değilde sanki potansiyometre gibi. Bağlı bulunduğu milin açısına göre değer veren bir potansiyometre gibi ama emin değilim.

Bu parça bağlı bulunduğu mil ile tam devir dönüyor mu nereye bağlı ve nasıl çalışıyor normalde?
 
siz pot deyince iyice baktım 2. resimde 3 tırnak olduğu görünüyor.bende pot olduğunu düşündüm.eski bir tekstil makinasında görmüştüm malın gerginliği artınca beslemeyi artırmak için potlu bir sistem kurmuşlar.
 
Yorumlarınız için teşekkürler. Eski bir direksiyon setinin pedal kısmında bunlar var. Yazılımda baktığım zaman titremeler görüyorum yani aşınmış gibi. Yenilerini bulabilirsem değiştirmeyi düşünüyorum. Çalışma mantıgı dereceli olarak yani pedal a yüklendikce artış sağlıyor. Game paddeki analog kısmındakilere benziyor fakat farklı. Bulunduğum yerde maalesef bulamadım.
 
Eğer bir açıklığı var ise içine kontak spreyi sıkıp temizleyin derim toz v.s. etkiler. En azından denemiş olursunuz.
 
Eğer bir açıklığı var ise içine kontak spreyi sıkıp temizleyin derim toz v.s. etkiler. En azından denemiş olursunuz.
Yay kısmına yağ damlatmıştım sanırım içine sızmış. Spreyin büyük ihtimal faydası olacak. Fakat bu meretlerin yenisini ve çeşitlerini Türkiye'de bulabileceğim bir site muhakkak olması gerekir. İlgin için tekrar teşekkürler.
 
Aslında ikinci resme baktığımda 3 uçlu olduğunu ancak iki ucun birleştirilerek kullanıldığını görüyorum. Bu bağlantı potansiyometrelerde sık kullanılır. Arkasında R403 yazdığına göre tahminim 40Kohm bir potansiyometre bu. Ancak genelde 47Kohm olarak piyasada benzerlerini bulabilirsiniz. Yazılımda kalibrasyon yapabiliyorsanız piyasa malı denenebilir. Yazılımda destek yoksa MainLoop arkadaşın söylediği gibi digikey veya mouser gibi sitelerde arayabilirsiniz.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,306
Mesajlar
916,563
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Geri
Üst