Braun 5514 Traş Makinesi Pil Değişimi içi Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tunc_0000
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sizin kartta bir mikrokontroller çip gözükmüyor. Muhtemelen pil değişimi sonrası sıkıntı çıkmayacaktır.
piller geldi kargodan. takarken küçük kıvılcım gibi şeyler çıkıyor bir de piller ısındı. Neden olabilir ? Miliamper olarak mı fazla geldi acaba ?

piller geldi kargodan. takarken küçük kıvılcım gibi şeyler çıkıyor bir de piller ısındı. Neden olabilir ? Miliamper olarak mı fazla geldi acaba ?
Eğer kutupları ters bağlamıyorsanız kartta kısa devre olabilir. Yüksek kapasiteli pil daha geç dolup daha geç boşalır başka birşey olmaz.

Kartta korozyon gözüküyor . Bulabilirseniz izopropil alkol ile kartı temizleseniz iyi olur . Ayrıca pil yataklarına pil takılı değilken ölçü aletiniz varsa + ve - uçları arasından bir omaj ölçümü yapın .

https://www.trendyol.com/tnl/philip...2647/yorumlar?boutiqueId=61&merchantId=674971

Muhsin usta acemi biri pile lehim yaparken pili çöp yapabilir. En güzeli kutupları puntalı olan pillerden almak, paylaştığım linkteki olabilir.

Pil değişimi sonrası şu konuyada bakın : https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/braun-tıraş-makinesi-sorunu.148466/
verdiğiniz pil yanlış. amperi yüksek çıktı. devresi yandı makinanın. 200 liraya halledecekken 1500 liralık olduk

verdiğiniz pil yanlış. amperi yüksek çıktı. devresi yandı makinanın. 200 liraya halledecekken 1500 liralık olduk
Yanlış yaptığınız işin faturasını bana mı kesiyorsunuz? Yüksek kapasiteli pil cihazınızı bozmaz daha uzun süre kullanım imkanı verir. Ters bağlantı yapıp devreye zarar vermişsinizdir.

Yanlış yaptığınız işin faturasını bana mı kesiyorsunuz? Yüksek kapasiteli pil cihazınızı bozmaz daha uzun süre kullanım imkanı verir. Ters bağlantı yapıp devreye zarar vermişsinizdir.
Senin dediğini teknik servise söyledim kahkaha attılar. (Yüksek kapasiteli pil cihazınızı bozmaz daha uzun süre kullanım imkanı verir) Ters bağlantı falan yapmadım +'yı +'ya -'yi -'ye bağladım. Kimseyede fatura kesmiyorum haberin olsun diye söyledim. Hemen çıldırmana gerek yok ama herşeyi de biliyorum demek iyi değil. Bilmiyorumda diyebilirsiniz

Senin dediğini teknik servise söyledim kahkaha attılar. (Yüksek kapasiteli pil cihazınızı bozmaz daha uzun süre kullanım imkanı verir) Ters bağlantı falan yapmadım +'yı +'ya -'yi -'ye bağladım. Kimseyede fatura kesmiyorum haberin olsun diye söyledim. Hemen çıldırmana gerek yok ama herşeyi de biliyorum demek iyi değil. Bilmiyorumda diyebilirsiniz
Bilmediğim konuya bilmiyorum derim şüpheniz olmasın. Servisin dediğini istisnasız doğru olarak kabul ediyorsunuz ama bizim dediğimize inanmıyorsunuz. Bir pilin kapasitesi yüksek diye cihaz arızalanmaz. Cihaz ihtiyacı kadar olan akımı çekecektir. Kapasite yüksek olursa cihaz daha uzun süre çalışır. Siz pil kıvılcım çıkarıyor ısınıyor demiştiniz. Demek ki ya kutupları ilk etapta yanlış bağlayıp karta zarar verdiniz ya da kartınızda kısa devre varmış. Yoksa daha cihazı çalıştırmadan pil ısınmaz kıvılcımlar atmaz.
Çıldırdığım falan yok burada size yardımcı olmaya çalışıyoruz ama sanki tek otorite servismiş gibi servisin söylediği lafla bize fatura kesmeye kalkıyorsunuz. Yok bilmiyorsan söyle falan hoş olmuyor...​

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,237
Son üye
ilhnn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri