Botech diafon zil sesi az

Gokund

Üye
Katılım
25 Kas 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
48
Selam arkadaşlar,
Site içerisinde bir apartman dairesine yeni taşındık. Dairede Botech markalı görüntülü bir diafon sistemi var. Daire kapısı çalındığında çıkan zil melodisinin sesi yetersiz (Volume ayarı max'da). İç odalarda TV seyrederken falan çok zor duyuluyor. Apartman kapısı veya güvenlik aradığında çalan melodi farklı ve daha yüksek ama daire kapısı zili sıkıntılı.

Botech diafonun arkasından fotoğraftaki iki kablolu soketi çıkarttığımda daire zili de çalışmadı. Ben de anahtardan gelen kabloların bunlar olacağını düşünerek başka bir kapı zilinin kablolarını paralel olarak bu sokete bağladım ama olmadı, taktığım zil çalmadı. (Zil pilsiz, 12v ile çalışan tipte Kanarya)

Ne önerirsiniz, başka ne yapabilirim? Mesela kablosuz zillerin basma düğmesini zilin anahtarına veya bu soketin kablolarına paralel takabilir miyim?
 

Ekli dosyalar

  • 20201017_124353.jpg
    20201017_124353.jpg
    186.2 KB · Görüntüleme: 74
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
O kabloda zile basinca kisa devre oluyordur. Voltaj yoktur. Pilli zil alıp öyle deneyin
 
O kabloda zile basinca kisa devre oluyordur. Voltaj yoktur. Pilli zil alıp öyle deneyin

Selam hocam, öncelikle çok teşekkürler. Önerin kısmen işe yaradı. Diafona normalde bağlı olan iki kablolu sokete gelen kablolara paralel olarak pilli zili bağladım. Soket diafona takılı değilken anahtara basınca pilli zil çalıyor ancak soketi diafona taktığımda anahtar basılı olmasa da pilli zil de kısa devre yapıyor ve durmadan çalmaya başlıyor. Yani hem diafonu hem pilli zili aynı anda bağlayamamış oldum. Bunun bir çözümü var mıdır dersin?
 
O soket ne bilmiyoruz, beslemeyse nasıl çalacaktı :). Ölçü aleti yoksa hoş alet olan da kullanmayı bilmiyor da işi bilene bırakın.
 
O soket ne bilmiyoruz, beslemeyse nasıl çalacaktı :). Ölçü aleti yoksa hoş alet olan da kullanmayı bilmiyor da işi bilene bırakın.

Selam,
Servisi benim diafonumun sesi bu kadar diyip işin içinden çıkıyor. Standart elektrikçiler merkezi olunca dokunmak istemiyor. İnsan ne yapacağını şaşırıyor hocam :)

Soketi çıkartınca diafonun zili de çalmadığı için beslemenin bu iki kablo üzerinden olduğunu düşünmüştüm. Şu anda pilli zil, daire kapısının anahtarından sokete gelen bu kablolara bağlı olarak tek başına bağımsız çalışıyor. Yani sesi duymama sorunum aslında halloldu.

Diafona takılı diğer (çok kablolu) soket yerinde duruyor. Apartmanın giriş kapısından zile basınca diafon kendi (rahat duyulabilen) melodisini çalıyor. Görüntü/ses/kapı otomatiği çalışıyor. Onda da sorun yok.

Sadece iki kablolu soketin diafona takılı olmaması öngöremeyeceğim farklı bir soruna yol açar diye çekiniyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,825
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst