Bosch WFL 1610 Marka Çamaşır Makinası Sorunu Hk.

enginred

Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
Merhabalar,

benim yaklaşık 11 yıldır kullandığım Bosch WFL maxx 1610 makinanın son 1 hafta içerisinde şöyle bir sorunu oluştu;
herhangi bir programa alıyorum suyu alıyor herşey normal buraya kadar, ancak 2 saati geçiyor ne durulama yapıyor ne sıkma nede program sonu lambası yanıyor, bu işlemleri ben manuel butondan yapıyorum.

sorun nerden kaynaklı olabilir? ayrıca ben ankara taşrada oturuyorum buralarada boschun servisini bulabilirmiyiz bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz?

şimdiden ilginiz için teşekkür ederim. saygılar...
 
öncelikle çalışan kompenetleri kontrol etmek gerekir. sizin yapabileceğiniz şeyler makinanın su girişinde problem varmı ve pompa filtresi temizmi. bunları kontrol ettikden sonra özel servis veya yetkili servisden yardım istemeniz gerekicek.
 
arkadasım makınanız su alıp sureklı yıkamamı yapıyor bunun nedenı rezıstans arızası ola bılır su ısınmadıgı ıcın program ılerlemez teste alıp rezıstansın sağlam olup olmadıgını kontrol edebılırsınız .............
 
makina suyu alıyor ama normal zaman geçiyor hala durulamaya geçmiyor, bu yüzden manuel durulama yaptırdıktan sonra diğer sıkma işlemelerini otomatik olarak tamamlıyor, sadece durulama fonksiyonuna geçmiyor yani müdahale etmesek sürekli çalışıyor .. kartda mı sorun var acaba kartdaysa sorun tutarı ne kadar olur bilginiz var mı? tşk
 
evet kardeş beyazlar için programa aldığımda su alıyor yıkama yapıyor ancak dediğin gibi suyun ısınmadığını tespit ettim.
 
Rezistansı kontrol edin, bozuksa değiştirin. Gerçi bu makinelerde bildiğim kadarıyla ısıtma olmazsa yine program ilerliyor. (WFG1660'de öyle ama WFL serisinde farklı olabilir)
 
Sayın Arkadaşlar Kolay gelsin Saygılar Sunuyorum Benimde sizlerde bir ricam olacak Benim elimde Bosch Wfl 1610 Marka makinanın Kartı Var bu kart Enerji verince 2 saniye sonra kapanıyor Ve birdaha açılmıyor Bütün Çıkışları boşa aldım Denedim yine aynı bu durumda katmı arızalı olmuş oluyor Yardım ederseniz Memnun olurum Saygılar
 
kartın resmini paylaşır mısın
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst