bosch maxx wfl 1060 çamaşır makinesi çalışmıyor.

Katılım
16 May 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
iyi günler bosch maxx wfl 1060 çamaşır makinesi Anakaratında aşağıda eklediğim konudaki gibi bir arıza var konuda top 209 çıkışına bağlı kondansatörün ayaklarında 12v olması lazım denilmiş ben ölçüyorum 12volt alamıyorum sorun neden kaynaklanıyor olabilir. top 209 yanıktı değiştim direnç yanıktı değiştim. Fakat dirnençın değerinden emin değilim 1 ohm bi direnç taktım ama çalışmadı değeri tam olarak bilen varsa onun değeri ve porblemin nerede olduğuna dair bi öneride bulunursanız sevinirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/bosch-wfl-2060-Çamaşır-makina-beyin-arızası.58122/
 
kondansatör çevresindeki 2 kırmızı renkli 4 adet siyah renkli olan diyotları kontrol ediver.sürücü trafoyu kontrol ediver.birde ana kumanda düğmesi 220v kontakları elektrik geçiriyormu kontrol ediver.
 
zener diyotlar la siyah diyotları ölçtüm onlar şağlam yanlız trafodan biraz şüpeleniyorum ordaki trafo normal trafomu acaba. bide direnç var bitane watlı onun değeri üzerinden okunmuyodu ben 1 ohm direnç taktım ondan yapabilirmi. yardımınız için teşekkürler.
 
DİRENCİN RENKLERİNİ YAZARMISIN.
 
kahverengi siyah okunuyor bide grinimsi bi renk var yandığı için tam belli olmuyor 4. renkte altın sarısı devrenin üzerindeki kondansatöre on iki volt verdim deneme amaçlı devre çalıştı fakat davlunbazın motoru çalışmadı. neden olabilir.yardımlarınız için teşekkürler.
 
az önce roleleri süren trantistör olarak düşündüğüm WGs 87 gibi bir smd transistör ölçtüm arızalı olduğundan şüpheleniyorum kollektör ve beyz arası kısa devre göküyor bunlardan dolayı motor dönmemmiş olabilirmi eğer öyleysede bu parçanın yerine ne takabilirim. parça smd katalogdan baktığım kadarıyla bcr116 diye geçiyor. datasheetinide ekliyorum link olarak bi yardımcı olurmusunuz. şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
datasheet
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst