Bir Tesisin Demeraj Gücü nasıl hesaplanır ?

EEMCY

Üye
Katılım
12 Kas 2019
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
30
Arkadaşlar Merhaba ,

Saatlik tüketimi 5.5 MWh olan tesisimizde , tesisin ilk çalışması halinde çekeceği demeraj gücü nasıl hesaplanır ?
Veya herhangi bir elektrik kesintisi yada istemsiz duruş halinde tesisin yeniden çalışması durumunda faturaya ek olarak ne kadar maliyet biner ?

Teşekkür ederim...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Fatura ile ilgili bir konu oluşmaz.Neden böyle
bir soruya ihtiyaç doğdu ?

Örneğin tesis bir günde 6 kere istemsiz duruş yaptı ve 6 kere tekrar çalıştırıldı , bunun faturaya veya toplam tütekilen güce bir etkisi yok mudur ? Sizin dediğinize göre 6 kere demeraj yaşadığı zaman sistem stabil çalışsa bile aynı tüketim verileri mi alınır.
 
Nu guc tuketen sıstem makınların gucune baglı, MIsal vereyım, 20 den fazla motru olan bır kumas kurutma makınasında her bır motor sıra ıle calısmaktadır. BU, guc asımına etkı etmez, vevekı, cok buyuk guçte aynı makınaların bır anda calısması olmasın..
 
Tüketilen güç , gerilim sabit kalmak kaydıyla akım ile doğru orantılı olduğu için , motorların aynı anda veya müstakil çalışması halinde de aynı gücü çekmez mi peki hocam ?
 
3 kw motrun demerajı ıle, 50- 75 100 kw bir motor veya bu guclerde bır kac motor/makınanın aynı anda calısımasının yaxdıracagı demeraj akımı aynımıdır..
 
duran bi işletmeyi devreye almada oncelik sırası oluşturun. Makineleri kademeli devreye alin. Böylelikle demaraj akımı ve kompanzasyon problemlerini minimize etmiş olursunuz.
 
Son düzenleme:
Demerajın anlık güç olarak ne kadar olduğu önemli değil çünkü kısa süreli yüklenmelerdir. En fazla demeraj motorlarda görülür buda genelde 15-20 saniyeyi geçmez. Tüketime etkisi mutlaka olur fakat dikkate alınacak değerde değildir bu tüketimler. Zaten motorlar haricinde diğer yüklerdeki demeraj milisaniye mertebesinde olur buda 15-20 milisaniyeyi geçmez. Trafolarda da yüklenme 10-30 katı arasındadır fakat buda çok kısa sürelidir. Siz bu tüketimleri Şebeke analizörü ölçüp önce saniye,dakika,saat biçimine dönüştürürseniz kwh olarak ta bulabilirsiniz fakat dediğimiz gibi çok küçük dikkate alınmayacak değerler çıkacaktır.
 
5 mw kurulu guce sahip bi işletmenin faturasina gelecek artiyla uretim kaybindan kaynaklanan zarar devede kulak kalir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,013
Kullanıcılar
449,806
Son üye
Burak5316

Yeni konular

Geri
Üst