Bir Otomasyoncu Olarak Şimdi Ben Ne Yapmalıyım?

bsfrot

Paylaşımcı üye
Katılım
14 Ara 2010
Mesajlar
522
Puanları
149
Merhaba Değerli Arkadaşlar;

Bundan 2.5 sene öncesine kadar Bir işletmeye pres tezgahının PLC otomasyonunu kurmuştum.2 hafta önce işletme sahibi beni arayıp prese bazı ilave valfler koyacaklarını bunun için yardımcı olmamı istedi.Ben de haliyle sisteme ilave bir modül ve belirli bir işçilik ve yazılım ücreti almam gerektiğini söyledim.

Bir fiyat teklif hazırlayıp mail attım.1 saat sonra beni arayıp bu fiyatın çok yüksek olduğunu araştırmalarına göre verdiğim fiyatın 10 da birine bu işi yaptırabileceğini söyledi.Bende kararına saygı gösterdiğimi söyleyip ona şu tavsiyede bulundum.

........Bey,

Kesinlikle bu işi yaptıracağınız kişi PLC yazılımından ve PLC donanımlardan anlayan birisi olmalı dedim.Ve telefonu kapattım.

Bu sabah aynı işletmeden bana telefon geldi.Arayan işletme sahibinin kendi değil üretim müdürü idi.Anlaştıkları arkadaş tüm sistemi birbirine karıştırmış.İnput ve outputların yerlerini karıştırdığını ve PLC ye bağlanırken sanırım yanlış kablo bağlantısı ile bağlanmaya çalışmasından dolayı PLC nin haberleşme port larının yandığını ve işlerinin çok ACİL olduğunun tez zamanda benim gelmemi ,Para konusunun ise HİÇ SIKINTI OLMADIĞINI söyledi...

Bende bu olayoı siz dostalrımla paylaşmak istedim...

Ben şimdi ne yapmalıyım? Yada yerimde olsanız siz ne yapardınız?
 
Burada konuya iki açıdan bakmak gerek.

1. durum:Stratejik ve ticari olarak gidip hasar tespiti yaparsın ve gerekiyorsa daha önce verdiğin teklifi revize edip işi alırsın. Adamların da güvenini kazandığın için artık sürekli yeni işlerde seni ilk olarak ararlar.
2.durum:para konusu sıkıntı olmadığı için adamlardan bu işi düzeltmenin karşılığında yüklü bir para talep edersin, işleri acele olduğu için bu parayı verip sistemi ayağa kaldırırlar. Ama bir daha o fabrikanın ya da işletmenin kapısından içeri giremezsin.

Benim öngörülerim bu şekildedir, tercih elbetteki sizindir.
 
Sn Titus,

Kesinlikle 15 senelik ticari ahlakımda 2.maddedeki yaklaşımlar olmadı hiç!!!

Her işin bir değeri vardır..Bu değeri vermemek için çabalayan insanlara kızıyorum aslında!!!Benim alacağım paranın haricinde bozulan donanımsal ürünlerin işletme tarafından zarar olarak algılanmasını da dikkat çekmek istedim..
 
Sn Titus'un alternatifleri güzel. Aslında Firma 2. alternatifi çoktan haketmiş. 3. bir alternatif ise siz 2.alternatifi uyguladıktan sonra firmanın sizi yine bırakmayacağıdır.
 
Burada konuya iki açıdan bakmak gerek.

1. durum:Stratejik ve ticari olarak gidip hasar tespiti yaparsın ve gerekiyorsa daha önce verdiğin teklifi revize edip işi alırsın. Adamların da güvenini kazandığın için artık sürekli yeni işlerde seni ilk olarak ararlar.

Ben Titus Arkadaşıma katılıyorum ama 2. maddeyi hiç listeye almıyorum. Kontrol ve revize teklif en güzeli.
 
Sevgili Arkadaşlar;

Önerileriniz benim için çok önemli..Amacım asla ^hah şimdi elime düştün yaktım seni^ değil!!

Bu haraketi mesleğime karşı yapılmış bir saygısızlık vede mesleğime karşı yapılmış bir küçümseme olarak algılıyorum ben..

Elbette profesyonel olarak davranıp sorunu çözeceğim..E tabi fiyat teklifim daha çok işçilik daha fazla yazılım yapıp kafa patlatacağım için ilkinden farklı olacak..

Ama içimden geçende işletme sahibin karşısına geçip 2 laf etmek!!!!
 
hazırladığınız teklifin 2 katı fiyat çekerek o işi alırdım.Kaşınmış adamlar
 
1 hafta olmuş. Sanırım arkadaşımız işi yapmıştır. Ben şimdi, sorun olmayacağı söylenen paranın, gerçekten sorun olup olmadığını merak ediyorum.Genelde iş yapılana kadar para sorun değildir de, iş yapıldıktan sonra, para yine sorun olmasa da, miktarı sorun olur :)
 
aslında 2. şıkkı çoktan hakketmişler.
 
Evet Arkadaşlar iş çözüldü...Belki ilk başta bana vereceği işçilik parasının hemen hemen 2 misli malzeme parası ödedi işletme.Bende paramı peşin aldım...

Ben ilk teklifime göre daha fazla işçilik parası aldım.İşletme sahibine de neden 10 liralık işi 40 liraya yaptırdın.......bey dedim...

Arkadaşlar kim ne iş yaparsa yapsın her işin bir bedeli vardır.Bu bedelden kaçmak başka bedeller ödemek demektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst