Bir motorun torku

Zakk Wylde

Üye
Katılım
4 Eyl 2020
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
27
Merhabalar,

Bahçemdeki çit kapıya motorlu bir sistem yapıp uzaktan açmak istiyorum. Şimdi asıl konu şu motor seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyim ?

Motorun o kapıyı açacak gücü olup olmadığını nasıl hesaplayabilirim ? Soruyu daha da basitleştireyim ;

Bir motorun kaç kg yük çekebileceğini nasıl hesaplarım ? Moment dolayısıyla çekebileceği yük de değişecektir. Neye göre hesaplayacağım yardımcı olmanızı rica ediyorum. Internetten tork konusuna baktığımda rpm değerleriyle hesaplandığını gördüm fakat rpm değerinin bu problemimle ilgisini çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum

Teşekkürler iyi çalışmalar..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
şimdi yine sesli düşüneyim: kapı ray üzerinde sağa veya sola kaydırılarak açılıyor. bir kişi rahatlıkla açabiliyor desem. 1/2 hp motor rahatlıkla işimi görür ( tabii kapı kaç kilo- kaç metre bilmiyorum) burada bana lazım olan en önemli parça redüktör ve dişli. şimdi kapının boyunu bilmeden ağırlığını bilmeden yorum yaptım kesinlikle havada afaki. daha çok bilgi lütfen hatta görsel.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,723
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst