Bir mühendiş için gerekli olan ( piston fabrikası, toyota yada yıldız entegre vs )

elektelekt

Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
37
slm abiler. Bir elektrik elektronik mühendisi inşaat şantiyesinde olacaksa autocad, elektrik genel teknik şartname vs bilmesi gerekli. Peki yıldız entegre, yada piston fabrikası gibi yerlerde çalışacaksa neleri bilmesi gerekir? PLC mi? yada orada ne görevler yapıyor bir elektrik elektronik mühendisi ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bakım mühendis i olarak çalışır makinelerin periyodik bakımları arızaları ve yedek parçalarını bilmeli onların stoklarını kontrol ve takip etmeli fabrika elektrik tüketimini kontrol etmeli kompanzasyon bakımını ve kontrolünü yapmalı
 
Cad-Cam programlarını okumayı bilmeli bence talaşlı imalat sanayindeki her mühendis.

Bu tür imalat yapan yerlerde elektrik elektronik mühendisleri direkt ürünle değil daha ziyade üretimde kullanılan makine ve sistemlerle uğraşır.Dolayısı ile makinelerin mekanik ve elektronik sistemlerine vakıf olunmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,962
Mesajlar
913,925
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst