Biosu sıfırlamayınca pc açılmıyor

AI ile işimiz yok ,en doğru bilgi üreticinin kendi sayfasında olan.

ryzen 7 1700x işlemciniz sizin anakartınızda 207 sürüm biostan itibaren kullanılabilir halde.
Ben daha önce LGA775 soket ile birebir uyumlu QUAD işlemci ile benzer sorun yaşamıştım.
(Yukarda anlattım..)
Firma donanım değişimine karşı özel önlemler almış. CORE2 DUO işlemciler için uyumlu.
Halbuki soket yapısı aynı, işlemcinin birisi 2 çekirdek diğeri 4 çekirdek. Üstelik chipset ICH9R idi.
Yani çarşıdan LGA775 soket anakart alsaydım her iki işlemci de doğrudan çalışırdı.
YA DA AKLIMA GELEN SENARYO:
Arkadaş bu PC yi sanırım ikinci ellerden almış. Aldığı kişi BIOS DOWNGRADE yapmış. Yani geriye yönelik güncellemiş. Böylece eski nesil işlemci çalışmış.
Ancak windows secure boot güncellemeleri ve UEFI desteğinden dolayı eski olan BIOS yazılımı günceleme olarak görülmüş ve windows BIOS'u otomatik güncellemiş.
Böylece birkaç ay normal kullandım dediği PC BIOS normale dönünce yine uyumsuz olmuş.
Aksi takdirde bu tür sorunlar için başka senaryo aklıma gelmiyor.
RAM uyumu da sözkonusu ama uyumsuzluk belli noktada olursa, PC ya biip biip öterdi ya da reset atardı.

core 2 duo ve core 2 quad işlemcilerin anakartta çalışmama sebebi anakarttaki faz ve işlemci watt değeri ile alakalı olabilir.Genelde marka bilgisayarlarda karşılaşılır ama aynı chipsete sahip normal alacağınız anakartlar her işlemciyi açar.

windows güncellemeleri bios'la alakalı bir güncellemeye karışamaz müdahale edemez.Çünkü windows güncellemeleri;windowsun kendi sitesinde yayımladığı güncellemelere erişir çeker push eder.Anakart bios firmwareleri sadece üreticinin kendi sitesinden push edilir.Veya anakart üreticisinin kendi özel yazılımıyla otomatik çeker yine aynı şey.

Tüm bunlara rağmen uyumsuzluk devam ederse,geriye işletim sistemi kalıyor.

Ben daha önce LGA775 soket ile birebir uyumlu QUAD işlemci ile benzer sorun yaşamıştım.
(Yukarda anlattım..)
Firma donanım değişimine karşı özel önlemler almış. CORE2 DUO işlemciler için uyumlu.
Halbuki soket yapısı aynı, işlemcinin birisi 2 çekirdek diğeri 4 çekirdek. Üstelik chipset ICH9R idi.
Yani çarşıdan LGA775 soket anakart alsaydım her iki işlemci de doğrudan çalışırdı.
YA DA AKLIMA GELEN SENARYO:
Arkadaş bu PC yi sanırım ikinci ellerden almış. Aldığı kişi BIOS DOWNGRADE yapmış. Yani geriye yönelik güncellemiş. Böylece eski nesil işlemci çalışmış.
Ancak windows secure boot güncellemeleri ve UEFI desteğinden dolayı eski olan BIOS yazılımı günceleme olarak görülmüş ve windows BIOS'u otomatik güncellemiş.
Böylece birkaç ay normal kullandım dediği PC BIOS normale dönünce yine uyumsuz olmuş.
Aksi takdirde bu tür sorunlar için başka senaryo aklıma gelmiyor.
RAM uyumu da sözkonusu ama uyumsuzluk belli noktada olursa, PC ya biip biip öterdi ya da reset atardı.
leyn angaralı senden ustalar varken susulur.

leyn angaralı senden ustalar varken susulur.
Sustum artık abey :p
core 2 duo ve core 2 quad işlemcilerin anakartta çalışmama sebebi anakarttaki faz ve işlemci watt değeri ile alakalı olabilir.Genelde marka bilgisayarlarda karşılaşılır ama aynı chipsete sahip normal alacağınız anakartlar her işlemciyi açar.
Çünkü bu sözlere karşı verebileceğim hiçbir cevabım yok :p

ramleri tek tek deneyin,
farklı bir güç kaynağı ile deneyin.sonucu yazın lütfen
Ramleri tek tej debeyince bir değişiklik olmuyor farklı bir psu ile deneme imkanımda yok maalesef ama psu yu farklı anakartta denediğimde bir sorun olmamıştı bir yerde okuduğuma göre psu eski olunca tozlardan dolayı vs. Isınınca güç kesilip bir daha çekilince yani pcyi yeniden başlatınca güç veremiyormuş onu deneyeceğim yarın temizleyeceğim.

HP ile kavga ettikten sonra BIOS güncellemesi sordum. Ancak TPM modülünün deaktif olmasından dolayı anakartın tüm serialleri iptal olacağını belirttiler.
Bunun üzerine TPM modül için mikrosoft ile yazıştım. Yeni bir yazılım (Windows) almam gerektiğini söylediler. Ben de almıyom leeyn dedim. BIOS'u güncelledim. TPM gitti. Sahte bir windows sürümü kurdum. Windowstan yazı geldi. Ben de bu PC TRUSTED üründür ve sadece işlemci değişimi yapılmıştır dedim. İtirazım yerinde bulundu ve onay verildi.
O PC yi 10 yıldan fazla kullanmıştım :D
@paskomya için kazara o maili buldum :p
TPM modülü OFF olunca mikrosoft anahtarım da gitmişti. Mikrosoft ile yazışmalarımın son mailine rastladım :D
TRS.webp
2012 yılında olmuş bu olay.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri