Ben daha önce LGA775 soket ile birebir uyumlu QUAD işlemci ile benzer sorun yaşamıştım.AI ile işimiz yok ,en doğru bilgi üreticinin kendi sayfasında olan.
ryzen 7 1700x işlemciniz sizin anakartınızda 207 sürüm biostan itibaren kullanılabilir halde.
(Yukarda anlattım..)
Firma donanım değişimine karşı özel önlemler almış. CORE2 DUO işlemciler için uyumlu.
Halbuki soket yapısı aynı, işlemcinin birisi 2 çekirdek diğeri 4 çekirdek. Üstelik chipset ICH9R idi.
Yani çarşıdan LGA775 soket anakart alsaydım her iki işlemci de doğrudan çalışırdı.
YA DA AKLIMA GELEN SENARYO:
Arkadaş bu PC yi sanırım ikinci ellerden almış. Aldığı kişi BIOS DOWNGRADE yapmış. Yani geriye yönelik güncellemiş. Böylece eski nesil işlemci çalışmış.
Ancak windows secure boot güncellemeleri ve UEFI desteğinden dolayı eski olan BIOS yazılımı günceleme olarak görülmüş ve windows BIOS'u otomatik güncellemiş.
Böylece birkaç ay normal kullandım dediği PC BIOS normale dönünce yine uyumsuz olmuş.
Aksi takdirde bu tür sorunlar için başka senaryo aklıma gelmiyor.
RAM uyumu da sözkonusu ama uyumsuzluk belli noktada olursa, PC ya biip biip öterdi ya da reset atardı.